Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κοζάνη: Αμίλητος ο 45χρονος με το τσεκούρι – Δεν θέλει ούτε δικηγόρο

Κοζάνη: Αμίλητος ο 45χρονος με το τσεκούρι – Δεν θέλει ούτε δικηγόρο

Η οικογένειά του τον αποκήρυξε, δυο άνθρωποι χαροπαλεύουν εξαιτίας του αλλά εκείνος κρατά ψυχρή στάση. Ο 45χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι χθες στη ΔΟΥ Κοζάνης κρίθηκε προφυλακιστέος. “Δεν θέλω κανέναν, δεν συνεργάζομαι” είπε στους γονείς του. Μικρό οπλοστάσιο είχε στο σακίδιό του.

Αμίλητος συνεχίζει, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης παραμένει ο 45χρονος δράστης. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17.07.2020) μεταφέρθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων κρίθηκε προφυλακιστέος. Αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών, ενώ νωρίτερα υπήρξε η πληροφορία πως ίσως οδηγούνταν στον Κορυδαλλό.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το πως περιγράφουν τον 45χρονο δράστη της επίθεσης με το τσεκούρι άνθρωποι που τον είδαν μετά τη σύλληψή του αλλά και κατά την παρουσία του στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης.

Click4more Έχουν σε βίντεο τις στιγμές τρόμου στην Κοζάνη! Μελετημένες οι κινήσεις του 45χρονου με το τσεκούρι

Από την πρώτη στιγμή, ο 45χρονος που τραυμάτισε με τσεκούρι τρεις υπαλλήλους της εφορίας Κοζάνης, με αποτέλεσμα οι δυο να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, είναι αμίλητος. Αρνείται να συνεργαστεί και έχει αρνηθεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Την ίδια στάση κράτησε και όταν οδηγήθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα. Δεν είπε κουβέντα, παρόλο που έμεινε σχεδόν τέσσερις ώρες στο δικαστικό μέγαρο. Φέρεται να είχε βλέμμα απλανές. Σύμφωνα με το KOZANILIFE.GR, ο δράστης της επίθεσης με το τσεκούρι έδειχνε «χαμένος», χωρίς να έχει ιδιαίτερη επαφή με όσα γίνονταν γύρο του. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μεταφορά του εντός του δικαστικού μεγάρου γινόταν με αναπηρικό καρότσι.

Η μεταγωγή του έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ η διαδικασία της ανάκρισης έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου.

Ο δράστης από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε, χωρίς να έχει πρόθεση να συνεργαστεί και χωρίς να φαίνεται να δείχνει μεταμέλεια για την πράξη του.

“Δεν θέλω κανέναν” 

Με μια συγκλονιστική δήλωση, οι γονείς και τα αδέρφια του 45χρονου χαρακτηρίζουν αποτρόπαια την πράξη του, απευθύνονται στα θύματα και τους συγγενείς και δηλώνουν σοκαρισμένη από τα όσα έκανε. 

Ο Ζήσης Βρίκος, δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου δράστη με το τσεκούρι, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» ανέφερε ότι οι γονείς δεν είχαν ποτέ διαπιστώσει ψυχολογικά προβλήματα στο γιο τους. «Δεν συνεργάζομαι, δεν θέλω κανέναν» τους απάντησε όταν πήγαν να τον δουν. Τα δύο αδέλφια του που εργάζονται στην Κοζάνη θέλησαν να μάθουν τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη , αλλά δεν πήραν καμία απάντηση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του prlogos, ο δράστης δεν είχε κάποια συγκεκριμένη επαγγελματική δράση, δεν έπινε ούτε μπύρα και τον βοηθούσαν οικονομικά οι γονείς του. Το κίνητρο της επίθεσής του είναι ακόμα αδιευκρίνιστο, μιας και δεν είχε οικονομικά θέματα με την εφορία. Όσον αφορά σε παλιότερες υποθέσεις αυτές αφορούσαν ένα τυροκομείο που διατηρούσαν οι γονείς προ 20ετίας, μια χαμένη δικαστική μάχη στη συνέχεια, αλλά δεν φαίνεται να σχετίζεται με το γεγονός.

Μικρό οπλοστάσιο στο σακίδιό του 

Η επίθεση του 45χρονου με το τσεκούρι στην Εφορία της Κοζάνης έχει καταγραφεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι αρχές να μπορούν να δουν καρέ καρέ τις κινήσεις του δράστη. Τη στιγμή που επιτίθεται με το τσεκούρι στους υπαλλήλους, τη μάχη σώμα με σώμα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, ο οποίος με τη βοήθεια υπαλλήλων κατάφερε, αφού πάλεψε μαζί του για πολλή ώρα, να τον ακινητοποιήσει και να τον αφοπλίσει.

Click4more Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Συγκλονίζουν τα λόγια της οικογένειας του 45χρονου

Υπάλληλοι της υπηρεσίας που είδαν πολλές φορές το βίντεο ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι οι κινήσεις του δράστη εντός του κτιρίου δεν ήταν τυχαίες.

Ο 45χρονος πήγε στη ΔΟΥ Κοζάνης οπλισμένος σαν… «αστακός, αφού στο σακίδιό του βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής (σκαρπέλο) και μεταλλικός σουγιάς, ενώ από τις έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι!

Η κατάσταση των τραυματιών

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου ο 56χρονος τον οποίο τραυμάτισε με τσεκούρι 45χρονος στη ΔΟΥ Κοζάνης. Ο 56χρονος υποβλήθηκε σήμερα (17.07.2020) σε δεύτερη επέμβαση για αποσυμφόρηση αιματώματος στο κεφάλι.

Click4more Επίθεση με τσεκούρι: Μάχη για την ζωή τους δίνουν 2 από τους 4 εφοριακούς θύματα του 45χρονου

Κατά την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν και δύο γυναίκες 67 και 47 ετών αντίστοιχα που επίσης νοσηλεύονται στο “Παπανικολάου”. Η 67χρονη, αφού εκτιμηθεί η κατάστασή της και δοθεί η έγκριση από νευροχειρουργούς, αναμένεται να υποβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε γναθοχειρουργική επέμβαση σε συνεργασία με ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρο και νευροχειρουργό. Η 67χρονη τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Β΄ΜΕΘ του Παπανικολάου”.

Τέλος, η 47χρονη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους δύο άλλους τραυματίες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Τους τραυματίες της πρωτοφανούς επίθεσης επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (17.07.2020) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έμεινε στο κτίριο όπου βρίσκεται η ΜΕΘ του “Παπανικολάου” για περίπου μισή ώρα. Μαζί με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας των τραυματιών.

Με πληροφορίες από kozanilife.gr, prlogos.gr και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις