Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κρήτη: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη άσκηση σεισμού μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κρήτη: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη άσκηση σεισμού μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η άσκηση για μεγάλο σεισμό στην Κρήτη θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο. Τι ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας για τα όσα θα συμβούν…

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, ενόψει της μεγαλύτερης άσκησης σεισμού που θα έχει πραγματοποιηθεί στον ελλαδικό χώρο και η οποία θα γίνει στην Κρήτη, τον Απρίλιο του 2024, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι παρών κατά τη διεξαγωγή της.

Πρόκειται για την άσκηση «Μίνωας 2024» που θα αφορά όλη την περιφέρεια Κρήτης και η οποία σε πρώτη φάση θα διεξαχθεί επί χάρτου, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Μάλιστα ήδη έχει συσταθεί επιστημονική ομάδα για το σχεδιασμό της, στην οποία συμμετέχουν ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, όπως και ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κώστας Συνολάκης, οι οποίοι σήμερα έκαναν στους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, την πρώτη ενημέρωση για την άσκηση.

«Θα είναι η πιο μεγάλη άσκηση που έγινε τότε στον ελλαδικό χώρο» ανέφερε ο κ. Λέκκας, ο οποίος σημείωσε ότι η άσκηση θα εξελιχθεί σε όλο το νησί και θα έχει «ένα καλά δομημένο σενάριο, το οποίο εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικογεωγραφικό και γεωδυναμικό πλαίσιο της Κρήτης».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι θα προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια και στόχος θα είναι « να μειώσει συνολικά την διακινδύνευση που υπάρχει στην Κρήτη και προέρχεται από φυσικούς κινδύνους, που δεν αποτελούν βέβαια καταστροφές, αλλά αυτούς που διαμόρφωσαν το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, το οποίο είναι μοναδικό όλο τον κόσμο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις