Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Νέες σκηνές καταστροφής και χάους! Το σκληρό χτύπημα της κακοκαιρίας μέσα από εικόνες (Φωτό)

Κρήτη κακοκαιρία

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κρήτη από την κακοκαιρία. Πολλές περιοχές «σφυροκοπήθηκαν» από τη σφοδρή βροχόπτωση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Χερσόνησο και τα Μάλια.

Στην Κρήτη βρίσκεται από νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο για την αποτίμηση των ζημιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων σε περιοχές των Δήμων Χερσονήσου (Π.Ε. Ηρακλείου) και Μυλοποτάμου (Π.Ε. Ρεθύμνου).

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση με τα σπίτια τους να έχουν καταστραφεί από τα ορμητικά νερά. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια και αυλές και επιχειρήσεις. Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις παρασύρθηκαν από τα νερά. Δείτε τις εικόνες του ekriti.gr…

Στον επαρχιακό δρόμο Φουρνές – Μεσκλά σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ενώ στην περιοχή του Αλικιανού ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Κερίτη.

Προβλήματα, κυρίως στην δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του Δήμου Αποκορώνου, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή. Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι ζημιές είναι εκτεταμένες, επισημαίνοντας πως «σε πολλά σημεία του δήμου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Κρήτη».

Όπως τόνισε ο κ. Κουκιανάκης, συνεργεία του δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν στο μέτρο του δυνατού τη βατότητα των δρόμων, καθώς υπάρχουν προβλήματα με την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Ο δήμαρχος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ζητήσει από την πολιτεία οικονομική ενίσχυση για άμεσες παρεμβάσεις, ενώ παράλληλα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών θα θέσει και το θέμα της οριστικής αποκατάστασής τους.

Σημειώνεται, ότι από την κακοκαιρία στην περιοχή του Αποκόρωνα προκλήθηκαν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών σε σημεία του οδικού δικτύου, ενώ στην περιοχή του Καβρού πλημμύρισαν υπόγειοι χώροι ξενοδοχειακών μονάδων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις