Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Πτήση τρόμου με αναγκαστική προσγείωση – Το αεροπλάνο βούτηξε 18.000 πόδια [pics]

ΦΩΤΟ από dailymail
ΦΩΤΟ από dailymail

Οι επιβάτες του αεροπλάνου έχουν μόλις αποβιβαστεί μετά από μια πτήση που θα θυμούνται για πάντα. ”Φίλοι μου παραλίγο να συντριβούμε”…

Περιπέτεια στον αέρα έζησαν πριν από λίγες ημέρες οι επιβάτες της πτήσης της Norwind από Ηράκλειο με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας όταν το αεροπλάνο λίγη ώρα μετά την απογείωση “βούτηξε” 18.000 πόδια! Με απόφαση του πιλότου προσγειώθηκε ξανά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με τους ταραγμένους επιβάτες να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν αρχικά τι ακριβώς έγινε ! Ο καθηγητής Dmitry Gavra από την Αγία Πετρούπολη έγραψε στο Facebook για τις «δυσάρεστες στιγμές» πριν ο πιλότος να «ισιώσει» το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο Airbus της Nordwind άρχισαν να κλαίνε και να υποφέρουν από τους πόνους που προκάλεσε η ξαφνική κάθοδος και η αλλαγή στην πίεση μέσα στην καμπίνα. «Ο πιλότος δεν έκανε καμία ανακοίνωση. Το πλήρωμα δεν προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Όταν καταλάβαμε ότι επιστρέφουμε στην Κρήτη κανείς δεν μας ενημέρωσε επισήμως. Ακόμα και όταν προσγειωθήκαμε και είδαμε τα οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, το πλήρωμα δεν μας έλεγε τίποτα για ό,τι συνέβη» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Άλλοι επιβάτες υποστήριξαν ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους έκαναν «κράτει» με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η «βουτιά» αλλά οπως έγινε γνωστό αργότερα αυτό συνέβη γιατί ο πιλότος υποχρεώθηκε σε κάθοδο εκτάκτου ανάγκης όταν ανιχνεύθηκε πρόβλημα με την πίεση στην καμπίνα των επιβατών. «Φίλοι μου παραλίγο να συντριβούμε. Για να είμαι πιο ακριβής βουτήξαμε για περίπου 3χλμ.» έγραψε ένας δεύτερος επιβάτης σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ορισμένοι κατήγγειλαν, ότι παρά την αλλαγή πίεσης οι μάσκες οξυγόνου δεν «κατέβηκαν». Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Πούλκοβο στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι «ενημερωθήκαμε ότι μια πτήση της Nordwind από το Ηράκλειο ακυρώθηκε και ότι άλλο αεροσκάφος θα παραλάβει τους επιβάτες». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την αεροπορική εταιρεία για το περιστατικό…

Πηγή: dailymail

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε