Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Ζωντανοί νεκροί σε “ποντικότρυπες”! Αναβιώνει η απόλυτη εξαθλίωση 113 ανθρώπων

Κρήτη: Ζωντανοί νεκροί σε “ποντικότρυπες”! Αναβιώνει η απόλυτη εξαθλίωση 113 ανθρώπων

Μέσα σε συνθήκες απίστευτης βρωμιάς και δυσωδίας, πεινασμένοι, διψασμένοι, με το κρύο και την υγρασία να «τσακίζει» τα κόκαλά τους. Ζητούσαν να κάνουν την ανάγκη τους και τους κλωτσούσαν…

Εκδικάζεται σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανατολικής Κρήτης η υπόθεση με τους 113 μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν βρεθεί σε σπηλιές και στάνες τον Μάρτιο του 2017.

Οι διακινητές είχαν ουσιαστικά «θάψει» τους ανθρώπους, καταδικάζοντάς τους να είναι ζωντανοί – νεκροί, σε απόκρημνες σπηλιές και σε στάνες που παρέπεμπαν σε «ποντικότρυπες».

Μέσα σε συνθήκες απίστευτης βρωμιάς και δυσωδίας, πεινασμένοι, διψασμένοι, με το κρύο και την υγρασία να «τσακίζει» τα κόκαλά τους. Ζητούσαν να κάνουν την ανάγκη τους και τους κλωτσούσαν. Τους σημάδευαν με το όπλο στον κρόταφο και τους απειλούσαν ότι θα τους θάψουν και κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι.

Παιδιά αρρώστησαν βαριά και ένα λίγο έλειψε να πεθάνει. Η απελευθέρωσή τους από τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων ήταν λυτρωτική.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση διακίνησης για την οποία στο εδώλιο είχαν καθίσει, το Μάιο του 2018, 21 άτομα. Οι 11 είχαν επιστρέψει στη φυλακή και μεταξύ αυτών είναι και βασικά στελέχη της οργάνωσης. Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κρήτη: Αγωνία στον αέρα! Ο πιλότος άλλαξε πορεία και μίλησε στους επιβάτες

Πήλιο: Έσπασαν τα ισόβια για το έγκλημα πάθους! Έπιασε το ζευγάρι μέσα σε αποθήκη στη Μακρυράχη

Πάρος: Μπλέχτηκε η άγκυρα του “Hellenic Highspeed”! Προσπαθούσαν επί 90 λεπτά να βρουν τη λύση [pics, video]

Θεσσαλονίκη: Πήρε το παιδί του και άρχισε να τρέχει! Σκηνές απείρου κάλλους σε τροχαίο (Βίντεο)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις