Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από τη φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κρήτη!

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από τη φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κρήτη!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ intime

Επανέρχεται σιγά σιγά το ρεύμα στις περιοχές του νησιού. Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

ΦΩΤΟ intime

Το πρόβλημα “πέρασε” γρήγορα και στο υπόλοιπο δίκτυο με αποτέλεσμα να σημειωθεί μπλακ άουτ σε όλο το νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr πριν από λίγο ξεκίνησε σταδιακά η αποκατάσταση της βλάβης. Οι πρώτες γραμμές που δόθηκαν ήταν στον νομό Ηρακλείου και η ΔΕΗ θα συνεχίσει σταδιακά να δίνει ρεύμα και στους υπόλοιπους νομούς μέχρι να αποκατασταθεί εντελώς η βλάβη.

Τα αίτια

Για τα αίτια της φωτιάς υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία, προς αντικατάσταση του κύριου που παρουσίαζε προβλήματα. Για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

ΦΩΤΟ intime

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους αρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και τον Υπουργό Γ. Σταθάκη.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλακης σε δήλωση του ανέφερε: Είμαστε τυχεροί, ευτυχώς που δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Το πράγμα πήγε καλά. Αλλά μέχρι ποτέ θα είμαστε τυχεροί. Ο χώρος πρέπει να φύγει από εδώ και οι επικίνδυνες εγκαταστάσεις και να πάνε εκεί που προβλέπει ο νόμος.

Έμειναν χωρίς οξυγόνο ασθενείς στο Ηράκλειο

Χωρίς οξυγόνο έμειναν αρκετοί ασθενείς στο Ηράκλειο εξαιτίας του γενικού μπλακ άουτ που σημειώθηκε σχεδόν σε όλη την Κρήτη από την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στο σπίτι τους το μεσημέρι της Παρασκευής και έκαναν χρήση οξυγόνου βρέθηκαν χωρίς… ρεύμα με αποτέλεσμα να χρειάζεται η άμεση μετακίνησή τους σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Στο ΕΚΑΒ τα τηλέφωνα είχαν πάρει… φωτιά και αρκετές ήταν οι διακομιδές που έγιναν σε Βενιζέλειο αλλά και ΠΑΓΝΗ.

Με την είδηση της έκρηξης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα η διοίκηση των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου – ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειού – τέθηκε σε ετοιμότητα.

«Αμέσως θέσαμε σε ετοιμότητα το σχέδιο «Περσέας» και κάναμε ότι χρειαζόταν για να μην κινδυνεύσει καμία ζωή σε χειρουργεία αλλά και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Βάλαμε τις γεννήτριες σε λειτουργία και ευτυχώς λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το ρεύμα επανήλθε κανονικά», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

Πανικός για φωτιά σε ασανσέρ κλινικής

Η μεγάλη έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ που άφησε χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Κρήτης προκάλεσε και βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια σε κλινική του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το βραχυκύκλωμα δημιούργησε μία μικρής έντασης φωτιάς στο ασανσέρ της κλινικής την ώρα που βρισκόταν μέσα άτομα.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τα άτομα ενώ έσβησε γρήγορα την εστία φωτιάς η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.

Πηγή: newsit.gr, cretalive, cretapost

 

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις