Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έχασε την μητέρα του ο Κώστας Γιαννόπουλος την ώρα που βρισκόταν σε εκδήλωση στην Κρήτη

Έχασε την μητέρα του ο Κώστας Γιαννόπουλος την ώρα που βρισκόταν σε εκδήλωση στην Κρήτη
ΦΩΤΟ από το ekriti

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η διαδικασία ανέγερσης, στο Ηράκλειο, από «Το χαμόγελο του παιδιού», σπιτιού, όπου θα βρίσκουν καταφύγιο παιδιά – θύματα κάθε μορφής βίας.

Το σπίτι θα ανεγερθεί σε οικόπεδο, στη συνοικία Μεσαμπελιές, όπου το μεσημέρι τελέστηκε αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος παρουσία του προέδρου του Χαμόγελου, Κώστα Γιαννόπουλου, ο οποίος -παρά τη συγκινησιακή φόρτιση, δεδομένου ότι λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης πληροφορήθηκε την απώλεια της μητέρας του- δήλωσε: «Οι δράσεις μας εμπλουτίζονται, θα είμαστε ακόμα πιο κοντά σε παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν χαμόγελο και αυτή η προσπάθεια γίνεται για όλα τα παιδιά της Κρήτης».

Τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του σπιτιού έχει αναλάβει το Ίδρυμα «Dr. Basile Khoudokormaff Charitable Foundation» που εδρεύει στην Ολλανδία, ενώ το οικόπεδο στο οποίο, όπου θα «φιλοξενηθεί» το σπίτι, δώρισε ο Ευάγγελος Μαυρομιχαλάκης στη μνήμη των γονέων του Γεωργίου και Ελένης και του γιου του Γεωργίου.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε κατά την τελετή του αγιασμού, για την πορεία του έργου είναι σημαντική και η αρωγή της κοινωνίας.

Το σπίτι συνολικής επιφάνειας 400 τετραγωνικών μέτρων θα παρέχει φροντίδα, προστασία και αγάπη σε παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας και θα λειτουργήσει στο πρότυπο των σπιτιών, τα οποία λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε άλλα 11 σημεία πανελλαδικά. Θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς, ενώ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του θα διαδραματίσουν και οι εθελοντές.

Κατά την τελετή έγινε γνωστό ότι ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου θα δωρίσει ένα πολυμορφικό όχημα για τις ανάγκες της μεταφοράς των παιδιών, που θα φιλοξενούνται στο σπίτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ekriti,

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις