Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κύμη: Μήνυση σε δήμαρχο και αντιδημάρχους για τα προβλήματα από τον χιονιά

Κύμη: Μήνυση σε δήμαρχο και αντιδημάρχους για τα προβλήματα από τον χιονιά

Μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, κατατέθηκε την Παρασκευή (13-01-2017) στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, σε βάρος του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά, του Αντιδημάρχου, Αλέξανδρου Θεοδώρου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Μπαράκου…

Σύμφωνα με την μήνυση που υπογράφουν ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι, οι τρεις μηνυόμενοι επέδειξαν πρωτοφανή ολιγωρία και έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης απέναντι στον χιονιά που σάρωσε την περιοχή, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τεράστιες καταστροφές και να αποκλειστούν οι κάτοικοι για μέρες, χωρίς ρεύμα και νερό.

Η μήνυση αναφέρει μεταξύ άλλων, πως τα διαθέσιμα μηχανήματα του Δήμου για την περιοχή της Κύμης ήταν μηδαμινά, με αποκλειστική υπευθυνότητα των παραπάνω υπευθύνων, ενώ τονίζεται ότι το Δημαρχείο της Κύμης, παρέμενε μέχρι και χθες Πέμπτη 12/1/17 παντελώς κλειστό, δεν υπήρχε κανείς εκεί, ούτε τηλεφωνητής για ενημέρωση.

Τονίζεται, επίσης ότι η πρόσβαση στο Νοσοκομείο ακόμη και σήμερα ήταν αδύνατη, οι νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται για αιμοκάθαρση από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν είχαν τρόπο να προσεγγίσουν το Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος της ζωής τους. Την ίδια αδυναμία πρόσβασης είχαν και οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το απαραίτητο προσωπικό. Και ακόμα και τότε δεν είχε γίνει καμία κίνηση για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επέμβει ο στρατός, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την μήνυση υπογράφουν συνολικά 13 άτομα και συγκεκριμένα:

– Δημήτριος Γ.Θωμάς, πρ.Δήμαρχος

– Αρετή Μπάτσα, Δημ.σύμβουλος

– Αναστάσιος Βλάχος, Δημ.Σύμβουλος

– Λουκάς Παππάς, Τοπικός Σύμβουλος Κύμης

– Γεράσιμος Μοσχάτος, Πρόεδρος Κοιν.Ποταμίας

– Βελισσάριος Νίττης, πρ.Πρόεδρος Καλημεριάνων

– Αντέλλα Μπίλιου, Δημότης Κύμης (νεφροπαθής)

– Αικατερίνη Κουϊμιτζή, πρ.Δημ.Σύμβουλος, κάτοικος Μεντουλίου Καλημεριάνων

– Μαρία Ζάχου, Δημότης Κύμης, κάτοικος Οξυλίθου

– Αντώνης Δεμερούτης, πρ.Δημ.Σύμβουλος, κάτοικος Μαλετιάνων

– Ηρακλής Γεωργίου, πρ.Τοπικός Σύμβουλος Κύμης, κάτοικος Παραλίας Κύμης

– Βασιλική Ζάχου, κάτοικος Οξυλίθου

– Ιωάννης Αποστόλου, κάτοικος Οξυλίθου

πηγή: eviazoom

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε