Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαμία: Στην τελική ευθεία η πολύκροτη δίκη για το θάνατο του Κώστα Βεράκη

Λαμία: Στην τελική ευθεία η πολύκροτη δίκη για το θάνατο του Κώστα Βεράκη

Προς το τέλος της οδεύει στη Λαμία η εκδίκαση της συγκλονιστικής υπόθεσης του θανάτου του 39χρονου Κώστα Βεράκη, πατέρα ενός παιδιού.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στο εδώλιο του οποίου κάθεται ένας γιατρός της πόλης. Η υπόθεση είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Λαμίας τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο 39χρονος επιχειρηματίας Κώστας Βεράκης πατέρας ενός παιδιού, έπεφτε νεκρός από σφαίρα όπλου που ανήκε σε γιατρό της πόλης.

Ο κατηγορούμενος γιατρός υποστηρίζει ότι πήγε για να αφήσει το όπλο στο κατάστημα του θύματος, αλλά, τη στιγμή της παράδοσης έγινε το κακό.

Η κατηγορία αρχικά ήταν για δολοφονία από εγκληματική αμέλεια, όμως, στην πορεία μετά από χρόνια μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Λαμία: Δολοφονία ή ατύχημα;  

Η δίκη του γιατρού άρχισε τον Ιανουάριο 2020 στο Καρπενήσι, όπου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Ευρυτανίας, μέσα από εντάσεις και αντεγκλήσεις ξεδιπλώθηκαν όλες εκείνες οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος.

Ο κατηγορούμενος, στην πολύωρη απολογία του, απέδωσε τον θάνατο του 39χρονου επιχειρηματία στην κακιά στιγμή, ενώ, μεταξύ άλλων, είπε ότι μαζί με τον χαμό του φίλου του, χάθηκε και η δική του οικογένεια.

Από την πλευρά της η οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα Βεράκη υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για δολοφονία. Το ίδιο υποστηρίζουν και οι συνήγοροι της οικογένειας Γιώργος Ντελής και Νάντια Γώγουλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του γιατρού, γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, λέγοντας: “Τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης”.

Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη (28.07.2020) με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Αλεξάνδρας Ανδρέου και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και κατόπιν της υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις