Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Λάρισα: Νέα εξέλιξη στην υπόθεση με την καθηγήτρια που κατηγορεί τον προϊστάμενό της για βιασμό

Θεσσαλονίκη

Παραμένει στο προσκήνιο η υπόθεση από τη Λάρισα, που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες που έκανε η καθηγήτρια. Ο βιασμός, οι έρευνες και η απόφαση για μετακίνηση της εκπαιδευτικού, δίνουν τροφή για συζητήσεις…

Την μετακίνησή της από το γραφείο όπου εργάζονταν, σε σχολείο στην περιοχή της Λάρισας, υπέγραψε ο προϊστάμενός της, τον οποίο καταγγέλλει για βιασμό η 44χρονη εκπαιδευτικός, σε μία υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο. Η κοινοποίηση της σχετικής απόφασης της έγινε μόλις την περασμένη Τρίτη (09-11-2021) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας που έχει προκαλέσει σάλο.

Την ίδια ώρα, ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Απόστολου Τζαμαλή, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων από τους άντρες του Εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ. που θα εξετάσουν το φόρεμα το οποίο φορούσε η 44χρονη την επίμαχη νύχτα, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετικό υλικό του καταγγελλόμενου.

Ήδη πάντως η πλευρά της καταγγέλλουσας είχε αποστείλει το φόρεμα σε ειδικευμένο ιδιωτικό εργαστήριο, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιχνών και σπερματικών υγρών. Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο δικηγόρος της 44χρονης Θωμάς Παπαλιάγκας εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται από πλευράς υπουργείου Παιδείας για την εκκίνηση της προαναγγελθείσας από την υπουργό Νίκη Κεραμέως, πειθαρχικής προκαταρκτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, καταγγέλλει «προσπάθεια κατατρομοκράτησης» από την πλευρά του εγκαλούμενου μέσω απειλών για μηνύσεις και αγωγές. «Η πλευρά μας, είπε χαρακτηριστικά, είναι έντονα προβληματισμένη από τη στάση του υπουργείου μέχρι τώρα, καθώς δεν επιδεικνύει κανένα αντανακλαστικό. Αυτή η καθυστέρηση μας προκαλεί απορίες, χωρίς να σημαίνει ότι εμείς επιδιώκουμε κάτι σε σχέση με την υπηρεσιακή κατάσταση του καταγγελλόμενου.

Όσο δείχνει άτρωτος με την ανοχή του υπουργείου, ενδεχομένως δεν ανοίγουν άλλα στόματα. Είναι ξεκάθαρο από τις δηλώσεις της πλευράς του εγκαλουμένου και τις απειλές για μηνύσεις και αγωγές, ότι σκοπός τους είναι η κατατρομοκράτηση όποιων άλλων ήθελαν ίσως να καταθέσουν ή να καταγγέλλουν και η αντιστροφή της ενοχής».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις