Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Λάρισα: Πλημμύρισαν σπίτια στην παραλία του Αγιόκαμπου – Λάσπες και ζημιές δείχνει η αυτοψία [pics]

Λάρισα: Πλημμύρισαν σπίτια στην παραλία του Αγιόκαμπου – Λάσπες και ζημιές δείχνει η αυτοψία [pics]

Ένα ακόμη χτύπημα μέσα στα πολλά των τελευταίων μηνών από ακραία καιρικά φαινόμενα, δέχθηκαν τα παράλια του δήμου Αγιάς στη Λάρισα από την κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου. Τα ρέματα που υπερχείλησαν…

προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε σπίτια, δρόμους και υποδομές των δικτύων αποχέτευσης.

Οι εικόνες από σπίτια που πλημμύρησαν και… βουτήχτηκαν κυριολεκτικά στη λάσπη, παραπέμπουν στα πρόσφατα θλιβερά φαινόμενα της Μάνδρας στην Αττική, ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Μιλώντας το πρωί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος, εξήγησε πως περισσότερα από δέκα σπίτια που βρίσκονταν στις όχθες του ρέματος «Πουρί» πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ζημιές.

Πλημμύρες σπιτιών στην Αγια στη Λάρισα

Σε ότι αφορά τις δημόσιες υποδομές, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην οδοποιία όπου κυριολεκτικά η άσφαλτος «ξηλώθηκε» από τα ορμητικά νερά, ενώ ζημιές καταγράφηκαν και στο δίκτυο αποχέτευσης.

Προς το παρόν, όπως συμπληρώνει ο κ. Λέτσιος, τα συνεργεία του δήμου Αγιάς εργάζονται πυρετωδώς με στόχο έως το τέλος της βδομάδας το παραλιακό οδικό δίκτυο να είναι καθαρισμένο και ασφαλές, ενώ μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα καταγραφεί και η εικόνα των πιθανών ζημιών στην ενδοχώρα.

Για τις επόμενες τουλάχιστον δύο ημέρες πάντως, ο αντιδήμαρχος Αγιάς εφιστά την προσοχή στους πολίτες που θα μετακινηθούν με τα οχήματά τους.

Συνεργείο του δήμου καθάρισε το δρόμο Αγιοκάμπου – Αγιάς στο ύψος των Αγίων Αναργύρων, εκεί όπου υπήρξε κατολίσθηση, με τη δημοτική αρχή να εξετάζει το άμεσο ενδεχόμενο παρεμβάσεων στο σημείο με «δέσιμο» της πλαγιάς, ώστε να αποφευθχεί μελλοντικά το ίδιο φαινόμενο.

Σήμερα εξάλλου, αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή και συνεργείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις