Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λάρισα: Βίντεο με ψάρια να κολυμπούν σε δρόμους και πεζοδρόμια που πλημμύρισαν στην κακοκαιρία

Λάρισα: Βίντεο με ψάρια να κολυμπούν σε δρόμους και πεζοδρόμια που πλημμύρισαν στην κακοκαιρία

Τα ψάρια βρέθηκαν από τον Πηνείο σε γειτονιές στη Λάρισα. Οι πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση πρωτόγνωρη…

Οι μέρες περνούν και τα ψάρια συνεχίζουν να κολυμπούν σε δρόμους και πεζοδρόμια στη Λάρισα. Τα λασπόνερα παραμένουν και οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν ανελέητα από την κακοκαιρία Daniel καταγράφουν εικόνες που δεν έχουν ξαναδεί. Τα βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο είναι ενδεικτικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Η επιστροφή στην ομαλότητα καθυστερεί, τα προβλήματα παραμένουν και τα πλάνα μετά τις πλημμύρες δείχνουν το χάος που επικρατεί.

Προσπαθώντας να ελαφρύνει κάπως την κατάσταση μέσα από το χιούμορ που πάντα βοηθάει στις δύσκολες στιγμές, χρήστης του Tik Tok ανέβασε βίντεο από την πληγείσα περιοχή της πλημμυρισμένης Γιάννουλης στη Λάρισα, όπου δεκάδες ψάρια του Πηνειού, πλέον κολυμπούν στα πεζοδρόμια της περιοχής.

Συγκεκριμένα τα πλάνα είναι από το πεζοδρόμιο στο ύψος μεγάλου σούπερ μάρκετ, στη Γιάννουλη, ένα σημείο που υπέστη τεράστια καταστροφή.

Για να καταδείξει μάλιστα το τραγελαφικό της κατάστασης ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο το συνοδεύει με το τραγούδι «Μες του Αιγαίου τα νερά…».

Το μέγεθος των προβλημάτων στη Λάρισα είναι τεράστιο, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν χωριά αποκλεισμένα σε αρκετούς δήμους, ενώ οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί στο σύνολό τους.

Ελλείψεις υπάρχουν σε είδη πρώτης ανάγκης σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ συνεχίζουν οι εθελοντικές δράσεις για την βοήθεια προς τους πληγέντες. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η απομάκρυνση των νεκρών ζώων σε αρκετές περιοχές της επαρχίας, ενώ μεγάλος αγώνας γίνεται για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις