Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λέσβος: Λεχώνα ζει με τα μωρά της χωρίς ρεύμα και τρόφιμα – Έκκληση για βοήθεια

Λέσβος: Λεχώνα ζει με τα μωρά της χωρίς ρεύμα και τρόφιμα – Έκκληση για βοήθεια

Μια 22χρονη γυναίκα που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας…

Σε μια παράγκα, ξεχασμένοι από το Θεό ζουν ένα μικρό μωρό μόλις 11 ημερών και ένα μεγαλύτερο αγοράκι 14 μηνών μαζί με τη μητέρα τους. Χωρίς ζεστό νερό και δίχως ρεύμα, η 22χρονη μητέρα σκέφτεται δυο και τρεις φορές πόσο συχνά ν’ αλλάζει πάνες στα μωρά, αφού η βοήθεια των τελευταίων ημερών έφερε στην πόρτα της μόλις ένα πακέτο. Ο χώρος στον οποίο μένει η μονογονεϊκή οικογένεια είναι του θείου της 22χρονης μητέρας, ο οποίος μένει και αυτός μαζί τους και δεν πληροί καμία συνθήκη υγιεινής για την ίδια και τα μωρά της.

Το γάλα σε σκόνη, στο κουτί του και σε πρώτο πλάνο πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα που λειτουργεί μόνο ως αποθηκευτικός χώρος, το σαπούνι ελάχιστο και η κρέμα για το μωρό από διαφημιστικό δείγμα. Αυτή είναι η καθημερινότητα για την 22χρονη Μ., τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας Εμπρός για όσους ιδιώτες, αρχές και φορείς μπορούν να βοηθήσουν και να τη στηρίξουν.

Η ίδια ζήτησε τρόφιμα και ρουχισμό: «Ό,τι είναι εφικτό, ό,τι μπορεί ο καθένας θα μας χρειαστεί». Ζήτησε να μπει στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου, αλλά ενημερώθηκε ότι έχασε τις σχετικές προθεσμίες και σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να είναι δικαιούχος. Θεωρεί ότι η τύχη της χαμογέλασε γιατί, πριν κλείσει μια εβδομάδα το νεογνό της, ούσα η ίδια με ράμματα, πήγε σε ένα σπίτι να καθαρίσει και πήρε ένα μικρό χαρτζιλίκι.

Άμεση ανάγκη για βρεφικό γάλα, πάνες, μωρομάντιλα, ρούχα και παπούτσια για την ίδια, το 11 ημερών κοριτσάκι και το 14 μηνών αγοράκι, σερβιέτες, είδη μαναβικής και τρόφιμα. Τηλ επικοινωνίας: 6970-460284.

πηγή: emprosnet
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε