Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Λέσβος: Παραιτήθηκε διευθυντής μετά τον έλεγχο στο σχολείο του – Έλειπαν 80 μαθητές

Λέσβος: Παραιτήθηκε διευθυντής μετά τον έλεγχο στο σχολείο του – Έλειπαν 80 μαθητές

Ο έλεγχος σε σχολείο οδήγησε σε παραίτηση, τον διευθυντή ΕΠΑΛ στην Καλλονή. Η Λέσβος στο επίκεντρο για το θέμα, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων…

Η Λέσβος παρακολουθεί τις αντιδράσεις, μετά τον έλεγχο που έγινε σε σχολείο στην Καλλονή. Μετά τις αιχμές για την απουσία της πλειοψηφίας των μαθητών, ο διευθυντής παραιτήθηκε και ανέλαβε νέος. Οι ελεγκτές έκαναν λόγο για πρόκληση, καθώς τα όσα είδαν με τα μάτια τους, δεν συνέβησαν για πρώτη φορά. Με τάξεις να παραμένουν άδειες και τους καθηγητές να περιμένουν να περάσει η ώρα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Για το όλο θέμα όπως έλεγαν, δεν είχαν επίσημη ενημέρωση πριν τις διαπιστώσεις τους.

Την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο επισκέψεων της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Καίτης Στρατάκη με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τίμο Θεοφανέλλη στο εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής στη Λέσβο, διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν 80 εγγεγραμμένοι μαθητές από το σχολείο, σε σύνολο 120.

Προσπαθώντας να βρει άκρη η κ. Στρατάκη κατάλαβε ότι το φαινόμενο δεν ήταν μεμονωμένο και θορυβήθηκε. «Δεν είναι δυνατόν να μην πατάνε οι μαθητές, ενώ έχουν τοποθετηθεί τόσοι εκπαιδευτικοί και αλλού υπάρχουν κενά. Είναι πρόκληση αυτό!» ανέφερε στην ιστοσελίδα stonisi.gr, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκε ο διευθυντής και ανέλαβε νέος, με καθήκον να βρίσκεται καθόλο το ωράριο του σχολείου, τουλάχιστον από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:30 το βράδυ.

Πάντως οι επισκέψεις στα σχολεία δεν πρόκειται να σταματήσουν από τους δύο προϊστάμενους της εκπαίδευσης, ώστε να βλέπουν άμεσα τι θέματα προκύπτουν. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις