Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Λέσβος: Συγκλονίζει ο αδερφός του 71χρονου που κάηκε όταν ανατίναξε το μαγαζί του 62χρονου – «Δεν ξέρω γιατί το έκανε»

Λέσβος: Συγκλονίζει ο αδερφός του 71χρονου που κάηκε όταν ανατίναξε το μαγαζί του 62χρονου – «Δεν ξέρω γιατί το έκανε»

«Προσπάθησα να σβήσω τη φωτιά, αλλά δεν έσβηνε με τίποτα», περιγράφει στο newsit.gr ο Άγγελος Κρικλάνης από τη Λέσβο. Ο 62χρονος βγήκε από το παράθυρο για να σωθεί, όταν ο 71 ετών αδερφός του έβαλε φωτιά στο σπίτι στο Πολιχνίτο Λέσβου.

Όλα έγιναν γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή του Πολιχνίτου στη Λέσβο, όταν ο 71χρονος άνδρας προσπάθησε να βάλει αρχικά φωτιά στο σπίτι του 62χρονου αδελφού του, στη συνέχεια στο αυτοκίνητό του που βρισκόταν στο γκαράζ, καθώς και στο μαγαζί του, στο οποίο λίγη ώρα αργότερα μπήκε με το αγροτικό του αυτοκίνητο μεταφέροντας δύο φιάλες υγραερίου.

Ο 71χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο φλεγόμενο κατάστημα!

Ο Άγγελος Κρικλάνης, ο αδερφός του 71χρονου, περιγράφει στο newsit.gr τα όσα έζησε. «Περίπου στις 4 τα ξημερώματα, κοιμόμουν και άκουσα που έσπασε τα τζάμια με ένα σφυρί, πέταξε μέσα ένα μπιτόνι με βενζίνη. Κατέβηκα αμέσως κάτω, δεν ήξερα τι γινόταν και μόλις κατέβηκα είχε πάρει φωτιά, καιγόταν η πόρτα της κουζίνας και αμέσως προχώρησε η φωτιά. Προσπάθησα να τη σβήσω, δεν έσβηνε με τίποτα, βγήκα από το παράθυρο και πήρα το λάστιχο.

Εκείνη τη στιγμή είδα και στο γκαράζ να καίγεται το αυτοκίνητό μου, προσπαθούσα να σβήσω τη φωτιά και στο σπίτι και στο αυτοκίνητο και εκείνη την ώρα κάποιος μου είπε ότι καιγόταν και το μαγαζί μου. Πήγα αμέσως στο μαγαζί, γινόντουσαν εκρήξεις από τις φιάλες με το υγραέριο, δεν μπορούσα να πλησιάσω και μετά ήρθαν τα πυροσβεστικά.

Το είχα καταλάβει από την αρχή ότι ήταν ο αδερφός μου (!) και είδα και τις κάμερες από τα γύρω καταστήματα. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να το έκανε αυτό, δεν μιλούσαμε εδώ και χρόνια, δεν είχαμε σχέσεις», σημειώνει, καταλήγοντας ο Άγγελος Κρικλάνης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 71χρονος ζούσε στις ΗΠΑ και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εξέδιδε αγγλόφωνη εφημερίδα στην Αθήνα.

Αργότερα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και δήλωνε έντονα δυσαρεστημένος, τόσο με τους γονείς του, που είναι νεκροί από χρόνια, όσο και με τον αδερφό του. Τους κατηγορούσε πως οικειοποιήθηκαν χρήματα που είχε κερδίσει ο ίδιος όταν ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις