Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Με αλεξίσφαιρα γιλέκα, πιστόλι και μαχαίρια μπούκαραν στο κατάστημα

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Με αλεξίσφαιρα γιλέκα, πιστόλι και μαχαίρια μπούκαραν στο κατάστημα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (05.10.2022) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την απόπειρα ληστείας σε κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών στην οδό Μοναστηρίου. Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα, κατέβασαν τα ρολά, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν την περιοχή και προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις για την σύλληψή τους. 

Οι τέσσερις δράστες που μπούκαραν μέσα στο κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και κατέβασαν τα ρολά του καταστήματος. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι κάποιοι από αυτούς φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και ότι είχαν και πιστόλι, το οποίο προσπάθησαν να ξεφορτωθούν… πετώντας το στην τουαλέτα. Εκτιμάται ότι το κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. 

«Τους εγκλώβισαν μέσα στο μαγαζί»

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο newsit.gr τα όσα είδε μόλις έφτασε στο σημείο. «Ήταν απόλυτη ηρεμία. Μόνο δύο αστυνομικούς είδα. Όλα ήταν κλειστά. Και μετά ήρθαν όλοι μαζί οι αστυνομικοί. Τους είχαν παιδέψει» λέει. 

«Περικύκλωσαν όλη την περιοχή. Τους εγκλώβισαν μέσα στο μαγαζί. Ήξερα ότι είναι μέσα στο μαγαζί» σημειώνει, μιλώντας στο newsit.gr. Πρόσθεσε δε ότι πήρε χρόνο η επιχείρηση καθώς οι αστυνομικοί φοβόντουσαν ότι οι ληστές μπορεί να προσπαθούσαν να ανέβουν στους επάνω ορόφους της πολυκατοικίας και να δημιουργήσουν προβλήματα στους ενοίκους. 

Δείτε βίντεο:

Διαπραγματεύσεις με κατεβασμένα ρολά

Αρχικά στο σημείο επικράτησε αναστάτωση και μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί, άρχισαν να απομακρύνουν τους περαστικούς. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους ληστές που βρίσκονταν πίσω από τα κατεβασμένα ρολά στο κατάστημα ηλεκτρονικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες: 

 Λίγο αργότερα τους διέταξαν να πέσουν στο πάτωμα, οι αστυνομικοί μπήκαν στο κατάστημα, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Δείτε βίντεο:

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις