Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Οι δράστες παρίσταναν τους άστεγους – Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Οι δράστες παρίσταναν τους άστεγους – Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη

Παρίσταναν τους άστεγους, προκείμενου να περνούν απαρατήρητοι για να πραγματοποιούν πιο εύκολα τις ληστείες τους. Ωστόσο, έκαναν το μοιραίο λάθος που οδήγησε τους αστυνομικούς στην ταυτότητα τους.

Στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου (06.11.2021) ο υπάλληλος του ψιλικατζίδικου έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ληστή μέσα στο χώρο εργασίας του, στην Άνω Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος 44χρονος βρήκε το θάνατο, όταν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του με τον 27χρονο Αλβανό ληστή, ο δράστης τον πυροβόλησε στο κεφάλι με τη σφαίρα να καταλήγει τελικά στο θώρακα.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση στο ψιλικατζίδικο της Άνω Τούμπας, οι δύο δράστες μετά τη ληστεία και το φόνο του 44χρονου υπαλλήλου έφυγαν με τα πόδια από το σημείο. Ο 27χρονος που είχε μπει μέσα στο κατάστημα, όπως φάνηκε και στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το newsit.gr, αφού πυροβόλησε τον υπάλληλο, στη συνέχεια άρπαξε το πόσο των 600 ευρώ και άρχισε να τρέχει προς το σημείο που κρατούσε τσίλιες ο συνεργάτης του, λίγα μέτρα πιο μακριά από το κατάστημα.

Αμέσως, οι δυο τους άρχισαν να τρέχουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Πέταξαν τα ρούχα τους σε κάδους σκουπιδιών, ενώ εξαφάνισαν και το όπλο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 27χρονος Αλβανός που μπήκε στο κατάστημα έχει συμμετάσχει και σε άλλες ληστείες, είτε μαζί με τον 35χρονο συνεργό του που φύλαγε τσίλιες τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (6/11/2021) είτε με κάποιο άλλο άτομο. Μάλιστα, εκτιμούν ότι πρέπει να ήταν τα ίδια άτομα σε ακόμα τέσσερις με πέντε παρόμοιες ληστρικές επιθέσεις που έγιναν στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Click4more: Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο δολοφόνος του 44χρονου – Δίωξη για ανθρωποκτονία

Σε όλες τις περιπτώσεις -όπως και σε αυτή που είχε σαν τραγικό αποτέλεσμα της δολοφονία του 44χρονου άνδρα- οι δύο δράστες ή κάποιος άλλος που μπορεί να αντικαθιστούσε τον ένα εκ των δύο, προσποιούνταν τους άστεγους. Για αυτό, στα χέρια τους πάντα κρατούσαν σακούλες, αλλά και ένα μικρό πάπλωμα, προκειμένου να μην δίνουν στόχο.

Κλειδώθηκαν στα σπίτια τους αλλά…

Οι δύο δράστες μετά τη δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου του καταστήματος ψιλικών, κλειδώθηκαν στα σπίτια τους. Αποφάσισαν να μην έρθουν σε καμία τηλεφωνική επαφή, έτσι ώστε να προδοθούν. Ο 27χρονος Αλβανός δεν βγήκε καθόλου από αυτό, ενώ ο Έλληνας συνεργός του, το βράδυ αποφάσισε να βγει από το διαμέρισμα του. Οι αστυνομικοί που τον είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ύστερα από δέκα ώρες, έσπασε και ομολόγησε ότι συμμετείχε στη ληστεία μετά φόνου του 44χρονου υπαλλήλου. Οι αστυνομικοί, όμως, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και τον 27χρονο Αλβανό, καθώς σε ένα κομμάτι από τις σακούλες που βρέθηκε στο ψιλικατζίδικο, υπήρχαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του να ανθρώπου που πάλεψε και σκότωσε τον μεροκαματιάρη άνδρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις