Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μακρινίτσα: Αίτημα για να αλλάξει επίθετο το παιδί της αδικοχαμένης Κωνσταντίνας μετά το διπλό φονικό

Μακρινίτσα: Αίτημα για να αλλάξει επίθετο το παιδί της αδικοχαμένης Κωνσταντίνας μετά το διπλό φονικό

Το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα, άφησε πίσω οργή, πόνο και ένα ανήλικο παιδί ορφανό από μητέρα. Σήμερα μεγαλώνει στο Βόλο μαζί με τους παππούδες του…

Το ζεύγος Τσάπα θέλει να μην ακολουθεί το μονάκριβο αγγελούδι τους καμία αρνητική μνήμη και να απαλλαγεί η οικογένεια από το άκουσμα του επωνύμου του δράστη του διπλού φονικού, που μόνο οργή και πόνο τους προκαλεί.

Η οικογένεια πιστεύει ότι το επίθετο μπορεί να στιγματίσει τον ανήλικο, ο οποίος ταλαιπωρείται ήδη αρκετά ψυχολογικά, αφού στερείται την πιο σημαντική παρουσία για ένα παιδί, αυτή της μητέρας του, που όσο ζούσε το λάτρευε.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αλλάξει το όνομα του παιδιού, του οποίου έχουμε την οριστική επιμέλεια με δικαστική απόφαση και το αιτηθήκαμε αυτό στο Ληξιαρχείο Βόλου, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε.»

Οι παππούδες του ανήλικου στερήθηκαν για πάντα τα δύο τους παιδιά μέσα σε ένα βράδυ. Σήμερα διαμένουν σε καινούργιο σπίτι σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου με το εγγονάκι τους και φροντίζουν να μην έχει εκείνο πίσω του καμία οδυνηρή ανάμνηση. «Φθάνει που υποφέρουμε εμείς. Μόνο η ψυχή μας γνωρίζει πώς ζούμε μετά το φρικτό μακελειό», επισημαίνει ο Απόστολος Τσάπας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, εξήγησε ότι η σχετική αίτηση αλλαγής ονόματος απευθύνεται, όπως προβλέπει ο νόμος, προς τον δήμαρχο Βόλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για να αποφασίσει. «Αντικείμενο της αίτησης είναι να αλλάξει το επώνυμο του παιδιού και να μην έχει το όνομα του δράστη, διότι αυτό προκαλεί αισθήματα απέχθειας στο κοινό και δεν μπορεί ο ανήλικος να έχει το όνομα του φονιά της μητέρας του. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται και αυτό κάναμε. Οι παππούδες έχουν την οριστική επιμέλεια του παιδιού με αμετάκλητη απόφαση», καταλήγει στο thenewspaper.gr.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις