Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου: Σε ύφεση η πύρινη λαίλαπα – Ασφαλές το «Φιλίππειο»

Μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου: Σε ύφεση η πύρινη λαίλαπα – Ασφαλές το «Φιλίππειο»

Σε ύφεση η φωτιά στο Σέιχ Σου. Για προληπτικούς λόγους έγινε η εκκένωση του ξενοδοχείου «Φιλίππειο».

«Δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο στο Σέιχ Σου και η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο», ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία για την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Τρίτη (13.07.2021) και λαχτάρισε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν πάντως στο σημείο, όπου επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ πετούν και τρία αεροσκάφη, τύπου καναντέρ. Στο σημείο παραμένουν εθελοντές και άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν κινδύνεψε το «Φιλίππειο», ούτε και ο γύρω χώρος.

Μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου: Προληπτική εκκένωση του ξενοδοχείου

«Επειδή η φωτιά ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι, ήδη οι περισσότεροι πελάτες μας είχαν αναχωρήσει από το ξενοδοχείο», επισήμανε η διευθύντρια του ξενοδοχείου, Λαμπρινή Κελεσίδου, προσθέτοντας ότι η εκκένωση της μονάδας έγινε στις 14.00 και «εκείνη την ώρα κατειλημμένο ήταν μόνο ένα δωμάτιο, ενώ στο ξενοδοχείο βρίσκονταν και 12 άτομα προσωπικό».

Click4more: Ελεγχόμενη η φωτιά στο Σέιχ Σου – Εκκενώθηκε προληπτικά το ξενοδοχείο «Φιλίππειο», στη μάχη το Beriev

Όπως διευκρίνισε, «σύμφωνα με τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομία και πυροσβεστική), φροντίσαμε με τη βοήθειά τους να εκκενώσουμε το ξενοδοχείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους και βασικά για την προστασία των πελατών μας που δεν είχαν προλάβει να κάνει αποχωρήσουν, και των εργαζομένων μας».

Διαβεβαίωσε ότι τόσο το ίδιο το ξενοδοχείο, όσο και ο γύρω χώρος του δεν «απειλήθηκαν» από τη φωτιά και σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε αναμονή για να επιστρέψουμε στη μονάδα». Πρόσθεσε ότι αργότερα, το βράδυ, στο ξενοδοχείο αναμένονται περί τα 100 άτομα να αφιχθούν.

Γύρω στις 5 το απόγευμα η Τροχαία Θεσσαλονίκης έδωσε στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της Περιφερειακής Οδού που είχαν κλείσει λόγω της πυρκαγιάς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις