Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μεσσαρά: Κορυφώνεται η αγωνία για τους 4 αγνοούμενους – Άγνωστες πτυχές από τις ζωές τους [pics, video]

Μεσσαρά: Κορυφώνεται η αγωνία για τους 4 αγνοούμενους – Άγνωστες πτυχές από τις ζωές τους [pics, video]

Κανένα ίχνος του ζευγαριού και των άλλων δυο γυναικών που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στον Γεροπόταμο. Δύτες θα βουτήξουν σε σημεία με μεγάλο βάθος για να εξακριβώσουν αν έχει εγκλωβιστεί εκεί το αυτοκίνητο…

Με κομμένη την ανάσα όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τις αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνται στη Μεσαρά. Έχουν πια περάσει περισσότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν ένα νεαρό ζευγάρι, η μητέρα και η αδερφή της κοπέλας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον Γεροπόταμο και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής από τους τέσσερις αγνοούμενους. Πλέον, οι έρευνες επικεντρώνονται σε σημείο του ποταμού Γεροποτάμου, όπου ένα τεχνητό «φράγμα» ίσως έχει εγκλωβίσει μέσα στις λάσπες το αυτοκίνητο.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξέλιξη των ερευνών, καθώς η υποχώρηση των νερών του Γεροποτάμου έχει επιτρέψει τη συμμετοχή εξειδικευμένων δυτών, που βούτηξαν ήδη στις νερά, αναζητώντας ίχνη του οχήματος και των επιβαινόντων.

Και ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της τετραμελούς οικογένειας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, στις Αρχάνες οι κάτοικοι παρακολουθούν “μουδιασμένοι” τις εξελίξεις, αναμένοντας μια καλή είδηση.

Το χωριό που ζούσε η 58χρονη αγνοούμενη με τη μικρότερη κόρη της, επίσης αγνοούμενη, μόνο καλά λόγια έχει να πει για την οικογένεια, ελπίζοντας να υπάρξει μια καλή εξέλιξη για τα τέσσερα άτομα.

Η οικογενειακή γιορτή που έγινε τραγωδία

Στη γειτονιά της οικογένειας, η αγωνία είναι βουβή. Όπως λένε οι γείτονες, πριν από λίγα χρόνια, είχαν χάσει τον πατέρα και σύζυγο από ανακοπή, στη διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής.

Ο άτυχος άνδρας ο οποίος διατηρούσε φούρνο, γιόρταζε τη συνταξιοδότησή του, στήνοντας γλέντι στο σπίτι της οικογένειας στις Αρχάνες με τις 3 κόρες του, οι δύο εκ των οποίων αγνοούνται, συγγενείς και φίλους.

Ο ίδιος φρόντιζε την ψησταριά που είχε στηθεί για τα απαραίτητα εδέσματα του εορταστικού τραπεζιού και όταν βγήκε στην αυλή για να πάρει λεμόνια υπέστη ανακοπή και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά, μετατρέποντας το γλέντι και τη χαρά σε θρήνο και οδύνη.

Μουδιασμένοι άνθρωποι στις γειτονιές των αγνοουμένων

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν περίπου 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (17.02.2019) όταν το ασημί Hyundai στο οποίο επέβαιναν μια 30χρονη γυναίκα, ο σύζυγός της, η μητέρα της και η αδερφή της, παρασύρθηκε και εκτός από τον γρύλο που εντοπίστηκε στην παραλία, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πριν από μερικούς μήνες το πρώτο του παιδάκι. Είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο και προγραμμάτιζε και τον θρησκευτικό, το καλοκαίρι, όπως αποκάλυψε στο newsit.gr η ξαδέρφη της 30χρονης αγνοούμενης.

Οι ώρες αγωνίας δεν έχουν τελειωμό για τις οικογένειες των αγνοουμένων. Οι τέσσερις είχαν πάει σε γάμο συγγενικού τους προσώπου στη Μεσαρά. Τα ξημερώματα ξεκίνησαν να φύγουν, αλλά επειδή δεν γνώριζαν την περιοχή, πιστεύεται ότι πήραν λάθος δρόμο και βρέθηκαν στο σημείο «Τρία Αστέρια», όπου τα νερά του Γεροποτάμου είχαν φουσκώσει και παρέσυραν το αυτοκίνητο. Οι δραματικές εκκλήσεις τους για βοήθεια που ήρθαν στο φως, σοκάρουν.

Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται.

Το δύσβατο της περιοχής κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών και των ανδρών της ΕΜΑΚ, που μαζί με εθελοντές, λιμενικούς και αστυνομικούς δεν έχουν σταματήσει λεπτό να αναζητούν την οικογένεια που έχει χαθεί.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις