Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μετεωρολογική βόμβα έσκασε στη Μαγνησία!

ΦΩΤΟ από το e-volos
ΦΩΤΟ από το e-volos

Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ.Με πολλά προβλήματα έκανε ποδαρικό η νέα χρονιά σε όλο το Νομό, ακόμα και στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, όπου οι καιρικές συνθήκες μπορεί να παρουσιάζουν ύφεση, ωστόσο έφτασε η ώρα για τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρεθούν αντιμέτωπες με τον παγετό…

Με τους κατοίκους του Κάλαμου και του Νεοχωρίου στο Πήλιο, να κάνουν ρεβεγιόν υπό το φως των κεριών, αφού βυθίστηκαν στο σκοτάδι και τα συνεργεία της ΔΕΗ να πιάνουν δουλειά, αυτοκίνητα να κολλούν λόγω του παγετού στα Χάνια,
την χιονοθύελλα να χτυπά ανελέητα ολόκληρο το Πήλιο, από τα Χάνια έως το Τρίκερι και τον Αλμυρό να μπαίνει στον πάγο αλλά και τους κατοίκους του Βόλου να κλείνονται στα σπίτια τους, ξημέρωσε η Πρωτοχρονιά στο Βόλο.

ΦΩΤΟ από το e-volos

Μπορεί ο κεντρικός οδικός άξονας του Πηλίου να παραμένει ανοιχτός, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, να βρίσκεται επιτόπου στην κορυφή του Πηλίου για δεύτερο 24ωρο, ωστόσο η επιλογή του Περιφερειάρχη Αγοραστού να δώσει την υπερεργολαβία στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ αποδείχθηκε ως ανεπαρκής τουλάχιστον λανθασμένη.

Σε ό,τι αφορά το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, οι καιρικές συνθήκες ομαλοποιήθηκαν, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, με την βοήθεια των οχημάτων του Ελληνικού Στρατού, άνοιξαν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν και τα δρομολογία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και να βγουν τα ΤΑΞΙ στους δρόμους, ωστόσο η Πρωτοχρονιά ξημέρωσε με τον Βόλο να έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο, όπου η μετακίνηση των πολιτών φαντάζει επικίνδυνο σπορ, αφού ήδη στο Τμήμα Επειγόντων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% τα περιστατικά με κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα.

Παρέμβαση του Ελληνικού Στρατού έγινε και στο Νοσοκομείο του Βόλου, αφενός για τον αποχιονισμό των εισόδων
και αφετέρου για την μεταφορά, με όχημα REO, των εργαζομένων στα σπίτια τους, ώστε να γιορτάσουν στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων.

Το στοίχημα τώρα για την Δημοτική Αρχή Μπέου, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημήτρη Καντόλα, είναι εφόσον τα καιρικά φαινόμενα το επιτρέψουν, να παρέμβουν στους κεντρικούς οδικούς άξονες των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων και εν συνεχεία στις δευτερεύουσες οδούς του Βόλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, πλην των νησιών των Β. Σποράδων, διεξάγεται αυστηρά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τέλος, μέχρι και αυτή την ώρα, τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας.

Πηγή: e-volos

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε