Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Live τα εγκαίνια παρουσία Τσίπρα – “Δεν είναι ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα”!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Live τα εγκαίνια παρουσία Τσίπρα – “Δεν είναι ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα”!

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει τον σταθμό του Μέτρο Θεσσαλονίκης “Σιντριβάνι” που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Λεπτό προς λεπτό τα όσα συμβαίνουν…

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει τον σταθμό του Μέτρο Θεσσαλονίκης “Σιντριβάνι” που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, σε μια κίνηση με έντονο προεκλογικό άρωμα. Τα εγκαίνια πάντως δεν σηματοδοτούν την ολοκλήρωση του έργου, καθώς τα πρώτα τρένα αναμένονται το 2020.

Ωστόσο όπως είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, «είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης».

Τσίπρας: Το μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι πλέον ανέκδοτο

«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του από τον σταθμό του μετρό στο Συντριβάνι, τον οποίο επιθεώρησε.

Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους.

Είπε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών και τόνισε την πεποίθησή του ότι «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη».

Live Εικόνα από τα εγκαίνια

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει κυλιόμενες σκάλες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το… ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον έναν… σταθμό χωρίς ΜΕΤΡΟ, με συναυλία και με την παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Στην ουσία εγκαινιάζει… κυλιόμενες σκάλες» αναφέρει ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου.

«Είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της … γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τραίνο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα. Όπως … έφυγε το τραίνο αλλά παρέμεινε η ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι και σήμερα που θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς ΜΕΤΡΟ» προσθέτει η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ.

Παράλληλα κάνει λόγο για «λαϊκισμό στο μεγαλείο του» και τονίζει ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης «θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και από πάνω να νιώθουν σαν να τους κοροϊδεύουν. Σαν να μην έχουν αξιοπρέπεια, να τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς, άλλοτε για να θαυμάσουν το βαγόνι, άλλοτε για να κατέβουν την κυλιόμενη σκάλα και να … φανταστούν ότι πάνε με το ΜΕΤΡΟ».

Το 2020 τα πρώτα τρένα του μετρό

Αντιδράσεις αστυνομικών για τα κομμένα ρεπό

Την έντονη αντίδραση τους εκφράζουν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως τονίζουν ανακοίνωση τους ”κόβονται” τα ρεπό τους λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών, τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της πως, ”έχουμε δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα συναδέλφων που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το ότι διοικητές τους κόβουν τις ημερήσιες αναπαύσεις λόγω μέτρων των εγκαινίων ενός σταθμού μετρό. Τι και αν οι συνάδελφοι μας γιορτινές ημέρες είχαν κανονίσει να περάσουν στιγμές με τις οικογένειες τους, η ΓΑΔΘ φρόντισε να τους υπενθυμίσει ότι κανείς δεν τους υπολογίζει και δεν τους σέβεται”.

Όπως αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση, ”η επίσκεψη και συμμετοχή του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων εκατοντάδων αστυνομικών. Είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να βγουν και χωρίς κομμένα ρεπό, αρκεί κάποιοι να σκέφτονταν το προσωπικό και όχι τις κρίσεις του Ιανουαρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις