Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέχρι αύριο στην ηπειρωτική Ελλάδα 400 προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Μέχρι αύριο στην ηπειρωτική Ελλάδα 400 προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν που να μείνουν μετά τη φωτιά στη Μόρια. Ανάμεσά τους 400 ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία θα φύγουν άμεσα από τη Λέσβο για την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Το αργότερο μέχρι αύριο» θα γίνει η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων ανήλικων που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Click4more Μόρια: 13.000 άστεγοι και εικόνες απόλυτης καταστροφής – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος για 4 μήνες

Τη μεταφορά προανήγγειλε με ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, η οποία ανέφερε ότι η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει την άμεση μεταφορά και διαμονή τους στην ενδοχώρα. Το συντονισμό της μεταφοράς και στέγασής τους έχει αναλάβει η Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με τη μεταφορά των 400 μηδενίζεται ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονταν στη Μόρια. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε χτες το υπουργείο Μετανάστευσης, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των παιδιών που βρίσκονταν στο ΚΥΤ τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που διέμεναν εκτός ΚΥΤ στη Μόρια είχε ήδη μηδενιστεί.

Συνολικά, ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών μειώθηκε κατά 54% από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο 2020. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις