Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Μία νέα αίτηση κάθε ημέρα για τα συσσίτια της Πάτρας…

Μία νέα αίτηση κάθε ημέρα για τα συσσίτια της Πάτρας…

Πέντε έως επτά νέες αιτήσεις κάθε εβδομάδα δέχεται η Δομή Συσσιτίου Πάτρας, από μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που ζητούν να ενταχθούν στα συσσίτια που διοργανώνονται για τους άπορους συνανθρώπους μας.

Η αύξηση των αιτήσεων είναι δραματική όσο περνάει ο καιρός, αρκεί κανείς να δει τα στοιχεία. Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου οι αιτήσεις ήταν 197 και ένα μήνα μετά ανέρχονται σε 240.

Η αποθήκη της Δομής μέσα στον τελευταίο μήνα και λίγο πριν τα Χριστούγεννα γέμισε περισσότερο, χάρη στη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων, χωρίς να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κι άλλη, καθώς στόχος  είναι να μην υπάρχει κανείς χωρίς ένα πιάτο φαγητό.

Επιχειρήσεις και απλοί συμπολίτες μεμονωμένα προσφέρουν τρόφιμα ή δηλώνουν την πρωτοβουλία τους να αναλάβουν αυτοί να στρώσουν το Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μιας οικογένειας που έχει ανάγκη, όπως εξηγεί η Κοινωνική Λειτουργός της Δομής Συσσιτίου Μαρία Καλύβα.

«Άλλοι αναλαμβάνουν την προμήθεια του κρέατος, άλλοι τα γλυκά, προκειμένου να στρωθούν τα γιορτινά τραπέζια», σημειώνει.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως και της Πρωτοχρονιάς εξυπηρετούνται όλοι όσοι είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα της Δομής αλλά και όσοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην αναμονή.

Επιπρόσθετα η Μαρία Καλύβα υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθεί λύση για τους σιτιζόμενους που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδο μετακίνησης μέχρι την περιοχή της Αγίας Σοφίας, για να παραλάβουν το φαγητό.
Κάποιοι πηγαίνουν με τα πόδια από μακρινές περιοχές, ενώ άλλοι δεν μπορούν να φτάσουν εκεί…

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε