Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νάξος: Χιόνια και εικόνες βγαλμένες από πίνακες ζωγραφικής – Δείτε τα στιγμιότυπα της κακοκαιρίας

Νάξος: Χιόνια και εικόνες βγαλμένες από πίνακες ζωγραφικής – Δείτε τα στιγμιότυπα της κακοκαιρίας

Η Νάξος ξύπνησε με τα χιόνια σε ορισμένα σημεία να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της, στις Κυκλάδες…

Χιόνια πέφτουν από τα ξημερώματα της Κυριακής στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και ήδη έχουν παρουσιαστεί τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι.

Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί στη Σύρο, στη Νάξο, την Τήνο, την Άνδρο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.

Σημειώνεται πως στα λευκά έχουν ντυθεί τα περισσότερα χωριά της ορεινής και ημιορεινής Νάξου σήμερα, αφού η χιονόπτωση έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου (22-01-2022). Χιόνια έπεσαν ακόμα και σε παραλιακούς οικισμούς με το θέαμα του χιονιού στρωμένο πάνω στην αμμουδιά να είναι μοναδικό.

Ωστόσο οι ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να κλείσουν -έστω και προσωρινά- ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το Φιλώτι προς την ορεινή Νάξο και από τον Κούρο των Μελάνων προς τον Κυνίδαρο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις