Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ναύπλιο: Αγρότης έσωσε οχιά και την άφησε ελεύθερη [video, pics]

Ναύπλιο: Αγρότης έσωσε οχιά και την άφησε ελεύθερη [video, pics]

Ο αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος που διακρίνεται για την μεγάλη του αγάπη στα φίδια και τον αγώνα που κάνει αρκετά χρόνια για να μεταστρέψει την άποψη αλλά και τον φόβο που έχει ο περισσότερος κόσμος για αυτά, απεγκλώβισε σήμερα μία οχιά από γκαράζ αγροτικής κατοικίας σε περιοχή του Ναυπλίου, καθώς το φίδι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να φύγει.

Ο αγρότης μετά τον απεγκλωβισμό της οχιάς την άφησε και πάλι ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλον όπως κάνει εξάλλου κάθε φορά που τον καλούν για την απομάκρυνση κάποιου φιδιού.

Όσα πρέπει να ξέρετε για την οχιά

Οι οχιές είναι είδη ιοβόλων/δηλητηριωδών φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια Εχιδνίδες. Η γεωγραφική τους εξάπλωση περιλαμβάνει όλα τα μέρη του κόσμου.Το σώμα της οχιάς έχει σχήμα κυλίνδρου, χρώμα σταχτί προς το ξανθό και καλύπτεται από φολίδες, όπως και το κεφάλι.

Επίσης, στη ράχη το φίδι έχει σκούρα σχέδια σε σχήμα τεθλασμένης γραμμής, ενώ στο κεφάλι τα σχήματα που έχει σχηματίζουν το γράμμα Χ ή Λ. Το μήκος φθάνει στα αρσενικά μέχρι 60 εκατοστά. Τα θηλυκά έχουν πιο μικρό μήκος. Το κεφάλι της είναι πιο πλατύ προς τα πίσω και διακρίνεται έντονα από το σώμα. Η ουρά της είναι κοντή.

Έχει δυνατή όραση ακόμα και στο σκοτάδι, ενώ η ίριδα των ματιών της έχει την ιδιότητα να αλλάζει ανάλογα με την ένταση του φωτός. Στην άνω γνάθο είναι εξοπλισμένη με δύο μυτερά δόντια, μεγαλύτερα από τα κοινά που έχει, τα οποία συνδέονται με αδένες που εκκρίνουν δηλητήριο. Γεννά 10-20 ζωντανά μικρά, τα οποία έχουν δηλητήριο.

πηγή: argolikeseidhseis

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις