Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ναύπλιο: Ο γητευτής των… φιδιών [pics, vid]

Ναύπλιο: Ο γητευτής των… φιδιών [pics, vid]

Έχει αδυναμία στα φίδια και δεν το κρύβει. Ο λόγος για έναν αγρότη από το Ναύπλιο.

Η προκατάληψη και ο φόβος του ανθρώπου απέναντι στα φίδια είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον τα φίδια που συναντάμε στον τόπο μας κινδυνεύουν, την ώρα που τα ίδια είναι στην πραγματικότητα ακίνδυνα, υποστηρίζει ο Άρης Τσιρίκος αγρότης από τα Λευκάκια Ναυπλίου.

Ο αγρότης από το Ναύπλιο έρχεται σε σχεδόν καθημερινή βάση σε επαφή με διάφορα φίδια ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και έχει εξοικειωθεί με αυτά και προσπαθεί παρουσιάζοντας κατά καιρούς διάφορα από τα παρεξηγημένα αυτά τα ερπετά να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο πρώτα να μην τα φοβάται και ύστερα και πιο σημαντικό να μην τα σκοτώνει.

Ο Αριστείδης Τσιρίκος για του λόγου του αληθές παρουσίασε σήμερα ένα σπιτόφιδο μήκους 1 μέτρου και 20 εκατοστών τονίζοντας, όχι μόνο ότι είναι άκακο, αλλά βοηθά στη μείωση των τρωκτικών, καθώς από παλιά αυτά τα φίδια τα είχαν στα σπίτια και στις αυλές να ζουν χωρίς να τα πειράζουν και έτσι επικράτησε και η ονομασία τους ως σπιτόφιδα .

“Δεν περιμένω κάποιος να τα αγαπήσει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα σκοτώνει, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα” αναφέρει ο αγρότης.

Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει ένα ερπετό στο χώρο του, θα πρέπει να ενημερώσει είτε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου ή το Τμήμα Δασών ή ακόμη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: argolikeseidhseis

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις