Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νέα Χαλκηδόνα: Οι καταστροφές από την κακοκαιρία στην κάμερα – Ανέβηκαν σε στέγες σπιτιών για να σωθούν (Φωτό και βίντεο)!

ΦΩΤΟ από Mega
ΦΩΤΟ από Mega

Η εικόνα του άντρα που ανέβηκε σε στέγη σπιτιού για να σωθεί απτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Νέα Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης

όταν έσπασαν τα φράγματα παραπόταμου του Αξιού. Τα νερά έφθασαν σε δύο μέτρα ύψος, η περιοχή θύμιζε λίμνη και οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν καθώς πλημμύρισαν σπίτια, αποθήκες, καταστήματα και αυτοκίνητα πνίγηκαν στα νερά.

Αυτοψία στις περιοχές της Χαλκηδόνας, δυτικά της Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, βιοτεχνίες, χωράφια και δρόμοι, πραγματοποιούν από το πρωί συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Τσουκνιδά.

«Ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τεράστιος και υπερχείλισε παραπόταμος του Αξιού. Από το πρωί τα πράγματα είναι καλύτερα, έχει υποχωρήσει αρκετά το νερό, ενώ κάναμε παρεμβάσεις για να διορθώσουμε τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε ο κ. Τσουκνιδάς.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης έσπασε σε δύο σημεία το ανάχωμα στα Κουφάλια και σ’ ένα τρίτο από τα Κουφάλια προς Χαλκηδόνα. Σήμερα γίνονται όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ συνεχίζεται η άντληση νερών από σπίτια, καταστήματα και μαντριά…

Ανακοίνωση σχετικά με τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Χαλκηδόνας εξέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Η κα Πατουλίδου αναφέρει ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και τον περιορισμό των επιπτώσεων της έντονης βροχόπτωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Mega

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε