Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

“Έτσι βγήκα από το σκουπιδιάρικο που έπεσε στη χαράδρα” – Η συγκλονιστική περιγραφή του 24χρονου που επέζησε στην Τήνο

“Έτσι βγήκα από το σκουπιδιάρικο που έπεσε στη χαράδρα” – Η συγκλονιστική περιγραφή του 24χρονου που επέζησε στην Τήνο
ΦΩΤΟ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

– Ήταν στη συγκεκριμένη δουλειά μόλις ένα μήνα
– Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που ήταν μέσα στο απορριματοφόρο σκοτώθηκαν
– Ο 24χρονος περιέγραψε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live πώς κατάφερε να σκαρφαλώσει τραυματισμένος από τη χαράδρα 150 μέτρων
– Όπως όλα δείχνουν μάλλον κατά την πτώση εκτοξεύτηκε έξω από το όχημα και έτσι σώθηκε

Το δυστύχημα που έγινε χθες στην Τήνο, συγκλόνισε όλη τη χώρα. Δύο άνθρωποι άφησαν την τελευταία πνοή τους, όταν το απορριματοφόρο στο οποίο ήταν, έπεσε σε χαράδρα 150 μέτρων. Ο τρίτος και πιο νέος, ηλικίας 24 ετών, όπως όλα δείχνουν, εκτοξεύτηκε κατά την πτώση του απορριματοφόρου στο γκρεμό και έτσι επέζησε.

Ο 24χρονος, όπως είπε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live ήταν μόλις ένα μήνα στη δουλειά και ήταν το πρώτο του δρομολόγιο από το συγκεκριμένο δρόμο. Έχει πολλά κενά μνήμης από τη στιγμή του δυστυχήματος. Θυμάται ωστόσο, να σκαρφαλώνει ματωμένος στη χαράδρα, για να καλέσει σε βοήθεια.

“Δεν ξέρω πώς βρέθηκα έξω εγώ. Και ανέβηκα και σταμάτησα για βοήθεια… Εγώ μάλλον εκτοξευτηκα και ήμουν πολύ πιο πάνω απ’ ότι η σκουπιδιάρα. Το πόδι μου ήταν με αίματα. Το άλλο μπορούσα να το κινήσω ακόμα. Μετά από εκεί καλέσαμε βοήθεια. Τώρα η υγεία μου είναι σταθερή…”

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Σιώτος, που είδε τον 24χρονο μετά το δυστύχημα, είπε στην εκπομπή ότι ο νεαρός, παραμένει σοκαρισμένος.

“Ο εργάτης ο επιζών, σύρθηκε, ανέβηκε στο οδόστρωμα που είχε καλύτερο τηλεφωνικό σήμα και από εκεί ειδοποίησε την αστυνομία. Κι έτσι μάθαμε όλοι εμείς για το τραγικό αυτό δυστύχημα… Βασικά είναι σοκαρισμένος. Είναι εκτός κινδύνου”.

Χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές

Το δυστύχημα έγινε κοντά στο χωριό Ποταμιά, στην Τήνο. Το απορριμματοφόρο έπεσε σε χαράδρα βάθους 100 – 150 μέτρων. Κλήθηκε άμεσα η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να ανασύρει τρεις ανθρώπους. Οι δύο από αυτούς, ηλικίας 48 και 49 ετών ήταν νεκροί… Ο τρίτος, ο 24χρονος, μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας του νησιου. Στην επιχείρηση ανάσυρσής τους συμμετείχαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα είναι στενό και επικίνδυνο. Οι συνθήκες που οδήγησαν ωστόσο το απορριμματοφόρο στη χαράδρα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

 

 

 

 

 

Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ live

 

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις