Πέμπτη, 30 Μαΐ
19oC Αθήνα

Οι πρώτες φωτογραφίες από τις ζημιές του σεισμού στη Λήμνο

Οι πρώτες φωτογραφίες από τις ζημιές του σεισμού στη Λήμνο

Από τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε τη Λήμνο δεν σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στο νησί, ωστόσο παλιά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του NewsIt, από τον Δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, η 51χρονη Αγγλιδα που τραυματίστηκε ελαφρά, μετα την παροχή πρώτων βοήθειων αναχώρησε με πτήση τσάρτερ για την πατρίδα της.

Ο δήμαρχος δεν έχει ενημέρωση για άλλους τραυματίες, και ούτε η αστυνομία επιβεβαιώνει τον τραυματισμό μιας μητέρας με το παιδί της στο χωριό Κορνός.

Η κατάσταση στο νησί ειναι γενικά ήρεμη, δίχως να παρατηρείται πανικός μεταξύ των κατοίκων.

Εχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις σπιτιών στα χωριά Ρεπανιδι, Κοντιάς και Κάσφακας, με τις οικογένειες όπου κατοικούσαν εκεί να φιλοξενούνται για τις επόμενες ημέρες σε ξενοδοχείο, με έξοδα του Δήμου, ή συγγενικά τους πρόσωπα.


Σε παλιο σινεμά στη Μύρινα, εκτός λειτουργίας τσιμεντένιο στεγαστρο έπεσε πανω σε σταθμευμένο ΙΧ. Επίσης υλικές ζημιές από κατάρρευση σωβαδων σε δυο μηχανάκια.

Ρωγμές και στον Ιερό ναό Αγίου Σωτήρος, στην περιοχη Ακαριωνες Λήμνου.

Ηδη τεχνικά κλιμάκια του Δήμου εχουν ξεκινήσει τους ελέγχους στα κτήρια και το απόγευμα θα ενισχυθούν με 10 ακόμα μηχανικούς, οι οποίοι μεταβαίνουν στο νησί του Βορείου Αιγαίου από την Αθήνα.

Γενικότερα η ζωή στο νησί δείχνει να επανέρχεται σε καθημερινούς ρυθμούς, με τις τοπικες αρχές, την αστυνομια, πυροσβεστικη και το ΕΚΑΒ να παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

Η εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες,  θα διεξαχθεί κανονικά άυριο στο νησί

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Φωτό από Limnos Report

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι 7 Ρίχτερ δίνουν το σεισμό ξένα ινστιτούτα – Για 6,3 Ρίχτερ κάνει λόγο το Γεωδυναμικό – Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στη Λέσβο

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ με επίκεντρο το Βόρειο Αιγαίο συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Τρεις τραυματίες στη Λήμνο από τον μεγάλο σεισμό

Παπαζάχος: Είμαστε τυχεροί, ο σεισμός ανήκει στο ρήγμα της Ανατολίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε