Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Οκτώ ακίνητα του ΟΑΕΔ παραχωρούνται στον δήμο Θεσσαλονίκης

Οκτώ ακίνητα του ΟΑΕΔ παραχωρούνται στον δήμο Θεσσαλονίκης

Συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για την παραχώρηση ακινήτων από τον ΟΑΕΔ στον κεντρικό δήμο.

Συγκεκριμένα, οκτώ ακίνητα που βρίσκονται στην οδό Λαγκαδά θα μετατραπούν σε ΚΕΠ, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ και βιβλιοθήκη μετά την παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ προς τον δήμο Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την επικύρωση της παραχώρησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση με την υπουργό, ο δήμος θα «ενώσει» τους χώρους των καταστημάτων και θα δημιουργήσει ένα ΚΕΠ, μια βιβλιοθήκη, ένα ΚΔΑΠ και ένα ΚΑΠΗ για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών.

«Η ουσία είναι ότι θα γίνει ένα κέντρο ζωντανό στην καρδιά της πόλης» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει νέα αιτήματα για την εξεύρεση χωρών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για σχολεία είτε για άλλες χρήσεις.

«Τεράστιο αναξιοποίητο κτιριακό απόθεμα»

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως το υπουργείο Εργασίας διαθέτει ένα τεράστιο κτιριακό απόθεμα, το οποίο μέχρι το 2015 παρέμενε αναξιοποίητο. «Καταγράψαμε όλον αυτόν τον πλούτο, απελευθερώσαμε το νομικό πλαίσιο, για να μπορούμε να προβαίνουμε εύκολα σε παραχωρήσεις, να εγκαθίστανται εκεί υπηρεσίες του Δημοσίου και να μη χάνονται χρήματα σε μισθώματα σε ιδιώτες, αλλά και να αξιοποιήσουμε την περιουσία αυτή, για διάφορες χρήσεις» πρόσθεσε η υπουργός.

Στη συνάντηση έδωσαν επίσης το “παρών” η διοικήτρια και πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Πολιτισμού, Αννα Αγγελίδου και Ελλη Χρυσίδου και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις