Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ωραιόκαστρο: Εδώ κρατούσε ομήρους τα ξαδέλφια του – Νέες φωτογραφίες από το σπίτι – φυλακή [pics]

Ωραιόκαστρο: Εδώ κρατούσε ομήρους τα ξαδέλφια του – Νέες φωτογραφίες από το σπίτι – φυλακή [pics]

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στο Ωραιόκαστρο από την είδηση ότι ένας 58χρονος δημοτικός υπάλληλος κρατούσε φυλακισμένα τα δύο ξαδέλφια του από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο ξάδελφος δεσμοφύλακας εργάζεται στον δήμο Ωραιοκάστρου και κανείς όλους αυτούς τους μήνες δεν είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κάθε μέρα πριν φύγει από τη δουλειά έδενε τα δύο αδέλφια με χειροπέδες.

Μέχρι που το βράδυ της Παρασκευής ο 47χρονος όμηρος κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και να καταγγείλει την ανατριχιαστική αλήθεια.

Η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σπίτι και απελευθέρωσε τα δύο αδέλφια.

Δείτε νέες φωτογραφίες από το σπίτι φυλακή στο Ωραιόκαστρο:

Τα οικονομικά προβλήματα και οι γυναίκες συνεργοί

Ο δράστης που έχει ομολογήσει την πράξη του και έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι «αναγκάστηκε» να το κάνει αφού αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έπρεπε να πληρώσει τις σπουδές της κόρης του, που βοήθησε στην απαγωγή.

Εκτός απο τον δράστη και την κόρη του στην συμμορία συμμετείχε και νεαρή κοπέλα απο την Ρωσία η οποία,όπως αναφέρει ο δράστης στην κατάθεσή του,της έδωσε το μερίδιό της και επέστρεψε στην χώρα της.

Σε βάρος των τριών δραστών (του 58χρονου, της κόρης του και της συνεργού τους) σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τι λένε οι γείτονες

Οι γείτονες μιλούν για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας ήσυχο, ήρεμο, χαμηλών τόνων.

Άλλοι πάλι μίλησαν για έναν άνθρωπο περίεργο, με μια ιδιαίτερη αδυναμία σε τυχερά παιχνίδια, έναν άνθρωπο εσωστρεφή.

Επέστρεψαν στις Σέρρες τα δύο αδέλφια

Σε κάθε περίπτωση τα δύο αδέλφια είναι πλέον σώα και επέστρεψαν μετά την πολύμηνη ομηρία τους στο σπίτι τους στις Σέρρες. Η 48χρονη γυναίκα μάλιστα δήλωσε χθες στην κάμερα ότι είναι καλά και ότι αυτή η ιστορία θα έχει και συνέχεια.

«Στάχτη» στα μάτια

Σύμφωνα με τον Alpha τα δύο αδέλφια είχαν οικογένεια στις Σέρρες, ωστόσο ο δράστης τα ανάγκαζε να επικοινωνούν με την τρίτη τους αδελφή κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απουσία τους και να της λένε ότι όλα είναι καλά ώστε να μην κινήσει υποψίες… «

Πότε της λέγαμε ότι είμαστε στην Αθήνα και πότε εκδρομή σε μοναστήρι» είπαν στις αρχές τα δύο αδέλφια.

Πώς έγινε η απαγωγή

Όπως αναφέρουν πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο φερόμενος ως δράστης στα τέλη Ιουλίου πήγε να παραλάβει τα δύο αδέλφια από τις Σέρρες προκειμένου να τα μεταφέρει σπίτι του.

Όταν τα δύο αδέλφια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 58χρονου, ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στο σπίτι που έμελλε να γίνει η φυλακή τους για τους επόμενους 8 μήνες.

O 58χρονος κρατούσε έκτοτε αιχμάλωτα τα δύο αδέρφια και πήγαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την 8μηνη ομηρία μεταβιβάστηκαν περισσότερες από 80.000 ευρώ…

Φωτογραφίες από: oraiokastro24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις