Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Αποφυλακίζεται η 27χρονη μητέρα που άφησε το βρέφος της σε πλαζ και πνίγηκε!

Πάτρα: Αποφυλακίζεται η 27χρονη μητέρα που άφησε το βρέφος της σε πλαζ και πνίγηκε!

Θέμα ωρών είναι να βγει από το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών του Ελαιώνα η 27χρονη που κρίθηκε προχθές ομόφωνα ένοχη από το ΜΟΔ Αιγίου για το αδίκημα της παιδοκτονίας. Η 27χρονη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι το νεογέννητο μωρό της βρέθηκε πνιγμένο στην παραλία της Πλαζ όπου το είχε αφήσει. 

Προχθές, μίλησε η Δικαιοσύνη και αποφάσισε να την τιμωρήσει για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όπως αρχικά ήταν η κατηγορία που είχε αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με το flamis.gr, το Δικαστήριο κατά πλειοψηφία της επέβαλε ποινή καθείρξεως 8 ετών με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση.

Χθες (08-12-2020), μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Αιγίου διατάχθηκε η αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα. Η κοπέλα κρατείτο στο Μεταγωγών και αναμένεται σήμερα να γίνει η μεταγωγή της στο σωφρονιστικό κατάστημα, από το οποίο θα συνταχτεί το αποφυλακιστήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Η νεαρή κοπέλα απολογήθηκε με λυγμούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και όπως είπε, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως το σπλάχνο της δεν είναι στη ζωή. Ο συνήγορος υπεράσπισής της, ζήτησε από το Δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία, καταθέτοντας όλα τα νομικά επιχειρήματα, κάτι που έγινε ομοφώνως δεκτό, παρά την αρνητική εισαγγελική πρόταση που τάχθηκε υπέρ της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού.

Ο δικηγόρος της μητέρας χαρακτήρισε «εξαιρετικής σημασίας νομολογιακή παρακαταθήκη» την μετατροπή της κατηγορίας, ενώ τόνισε πως «τα διακυβεύματα αυτής της δίκης δεν ήταν αμιγώς νομικά, αλλά είχαν αναφορές και σε άλλες επιστήμες».

Σημείωσε, πως η απόφαση για την εντολέα του ήταν λυτρωτική και επακαθορίζει την τροχιά της ζωής της. Στο πλευρό της κοπέλας, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, στάθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς της, οι οποίοι ήσαν το στήριγμά της σε όλη αυτή τη δύσκολη διαδικασία, από την ημέρα που συνέβη το τραγικό περιστατικό που σόκαρε το πανελλήνιο μέχρι και την πολύ δύσκολη διαδικασία της δίκης…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις