Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πάτρα – Κακοκαιρία Genesis: Black out και θυελλώδεις άνεμοι – Δείτε εικόνες από το κέντρο της πόλης

Πάτρα – Κακοκαιρία Genesis: Black out και θυελλώδεις άνεμοι – Δείτε εικόνες από το κέντρο της πόλης

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του και στην Πάτρα. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα ακόμα και στο κέντρο της πόλης, με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να παραμένουν δίχως ρεύμα…

Χωρίς ρεύμα είναι από τις 10:00 πολλές περιοχές στην Πάτρα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν προκαλέσει μικροπροβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εντοπίστηκε βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως με την Σαρανταπόρου.

Φαίνεται πως οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την επερχόμενη κακοκαιρία Genesis επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται στην Πάτρα και τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή ισχυρή βροχή και έντονη κεραυνική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή, οπότε το βαρομετρικό χαμηλό θα μετακινηθεί προς την Τουρκία. Όμως η αστάθεια του καιρού θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ιδιαίτερα για σήμερα (10.06.2022), βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Κατά τη διάρκεια τη νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στη στις παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στο Βόρειο Αιγαίο, στα δυτικά της Πελοποννήσου και στο Νότιο Ιόνιο.

Λόγω των ισχυρών κατά τόπους φαινομένων που θα προκαλέσουν ενδεχομένως πλημυρικά φαινόμενα, των ισχυρών ριπαίων ανέμων στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων και των κεραυνών, το meteo συνιστά προσοχή τόσο στις μετακινήσεις όσο και στις υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες. Δείτε τις εικόνες του thebest.gr, από την Πάτρα…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις