Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: «Καλούν κόσμο να λιντσάρει τη μητέρα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας που έχασε τα τρία παιδιά της

Πάτρα: «Καλούν κόσμο να λιντσάρει τη μητέρα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας που έχασε τα τρία παιδιά της

Απειλές δέχεται η οικογένεια που μέσα σε τρία χρόνια έχασε και τα τρία κορίτσια της στην Πάτρα, όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η οικογένεια που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά την απώλεια της 9χρονης Τζωρτζίνας, καταγγέλλει από την Πάτρα πως δέχεται καθημερινά απειλές μέσω facebook από διάφορους χρήστες του διαδικτύου που τους κατηγορούν για το θάνατο των τριών κοριτσιών.

Ο δικηγόρος της τραγικής οικογένειας, Γιάννης Κόττας, αποκάλυψε στην «Πελοπόννησο» πως εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν».

Δεν έχουν ξεκινήσει καταθέσεις στο Εγκληματολογικό

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως στο Εγκληματολογικό της Ασφάλειας Αθηνών δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι καταθέσεις, ενώ υπενθυμίζεται πως οι γιατροί του Νοσοκομείου «Παίδων» θα κληθούν πρώτοι, καθώς οι καταθέσεις τους αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση, καθώς εκεί άφησε την τελευταία πνοή της η Τζωρτζίνα.

«Εμείς σώσαμε τη Τζωρτζίνα την πρώτη φορά. Τον Απρίλιο. Το θυμάστε αυτό. Την σώσαμε και περιμένουμε θεσμικά να κληθούμε για πιθανή κατάσταση. Κάποιοι γιατροί έκλαψαν όταν σώθηκε αυτό το κορίτσι. Σώσαμε τότε μία ζωή» ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης στην εφημερίδα. 

Στο μεταξύ δικαστικός λειτουργός δήλωσε χθες πως η αστυνομία και οι δημοσιογράφοι μάλλον βλέπουν πολλά CSI και κατέληξε πως η αστυνομία τα έχει κάνει… μούσκεμα.

Click4more: «Δέχονται απειλές οι γονείς που έχασαν τα τρία παιδιά τους» – Η ώρα της αλήθειας και οι φόβοι

Σε δύο εβδομάδες οι τοξικολογικές

Πλέον οι αρχές αναμένουν τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται σε δύο εβδομάδες περίπου. Ο ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Σωκράτης Τσαντίρης, που διορίστηκε μετά τον πρώτο θάνατο, ανέφερε σε δηλώσεις του πως τρεις αιφνίδιοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια δεν είναι αδύνατο να συμβούν, αλλά παράλληλα είναι δύσκολο.

Όταν ο πατέρας μιλούσε για τη Μαλένα

Η οικογένεια Δασκαλάκη χτυπήθηκε από την τραγωδία για πρώτη φορά το 2019, όταν έφυγε από τη ζωή η μόλις 3,5 ετών Μαλένα. Εκείνη την εποχή ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης είχε δηλώσει για την περιπέτεια της υγείας της δευτερότοκης κόρη του: «Ήταν πρησμένοι οι λεμφαδένες της. Το ψάξαμε στην Πάτρα, ήταν όλες οι εξετάσεις της καθαρές. Πήγαμε στο “Αγλαΐα Κυριακού”, μείναμε λίγες μέρες και, μετά από ένα μυελόγραμμα που έγινε, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Νοσηλευτήκαμε για έξι μέρες στο “Ελπίς”. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Το παιδί ήταν μια χαρά. Η λευχαιμία που είχε ήταν 100% ιάσιμη. Και το παιδί έπαθε ανακοπή».

Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σ’ εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιον. Οι εξετάσεις του παιδιού ήταν πάντα φυσιολογικές. Ένα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Έναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους.

Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι. Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν.

Να μη ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Αγιοι”. Είναι “Αγιοι”. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε. Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100 τοις εκατό υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει».

Όταν η μητέρα μιλούσε για την Ίριδα

Για την Ίριδα και τον θάνατό της είχε μιλήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η τραγική μάνα: «Πριν 7 μήνες σε κράτησα στην αγκαλιά μου… χθες έβλεπα το βίντεο που ανάρτησε η υπέροχη μαμά σου… χαμογέλασα στα σκέρτσα σου… σήμερα στο δρόμο να φέρω στη ζωή μια νέα ζωή μαθαίνω ότι έχασα εσένα…. μικρό μου ουράνιο τόξο… μικρή μου Ιριδα…! Η ψυχή μου μαύρισε όπως εκείνη τη νύχτα…».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις