Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πάτρα: Όχι μόνο η νεολαία – Πάνε σκάλες και οι καταστηματάρχες της εστίασης

Πάτρα: Όχι μόνο η νεολαία – Πάνε σκάλες και οι καταστηματάρχες της εστίασης

Στην Πάτρα να ανοίξουν το συντομότερο τα μαγαζιά τους ζητούν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης. Μάλιστα, ετοιμάζονται για μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.

Οι καταστηματάρχες εστίασης στην Πάτρα θα δώσουν και οι ίδιοι το «παρών» στις σκάλες της Αγίου Νικολάου την ερχόμενη Τετάρτη (31.03.2021) στις 11 το πρωί, σύμφωνα με το The Best.

Μπορεί τα καταστήματά τους να παραμένουν κλειστά εδώ και πέντε μήνες, όμως, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού δείχνει, όπως εξηγούν, ότι ίσως η εστίαση δεν ήταν η μεγάλη «πηγή του κακού».

Πλέον η ψυχολογική κούραση του κόσμου είναι μεγάλη, ενώ και οι εικόνες συνωστισμού σε δημόσιους χώρους, δείχνουν ότι τίποτα πλέον δεν μπορεί να τους κρατήσει κλεισμένους άλλο μέσα στα σπίτια τους…

Click4more: Πάτρα – Κορονοϊός: Ο ένας πάνω στον άλλον – Συνωστισμός και αδιαφορία στο κέντρο της πόλης (video)

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου μιλώντας στο The Best, λέει, μεταξύ άλλων:

«Όπως αποδεικνύεται αυτό που οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων είναι το γεγονός ότι οι πολίτες μαζεύονται στα σπίτια όπου δεν υπάρχει εξαερισμός και κανένα μέτρο προστασίας. Αρχικά κι εμείς οι ίδιοι νόμιζα ότι ίσως έφταιγε η εστίαση και μάλιστα νιώθαμε τύψεις όταν ήρθε η πρώτη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, τον περασμένο Νοέμβριο. Όμως όταν, έξι μήνες μετά, η επιδημιολογική εικόνα είναι αυτή που έχουμε σήμερα, καταλαβαίνουμε ότι δεν έφταιγε ούτε η εστίαση ούτε το λιανεμπόριο. Τα μέτρα απέτυχαν».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις