Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Αυτό είναι το κοινό σημείο στους θανάτους Ίριδας και Μαλένας που βλέπουν οι ιατροδικαστές

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Αυτό είναι το κοινό σημείο στους θανάτους Ίριδας και Μαλένας που βλέπουν οι ιατροδικαστές

Ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου έρχονται μέρα με τη μέρα οι επιστήμονες, για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Αν και αρχικά, δεν βρέθηκε κάποια σχέση μεταξύ των τριών θανάτων των κοριτσιών, τώρα, οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες βλέπουν κοινά σημεία, στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για κοινές αλλοιώσεις στα δύο παιδιά από έλλειψη οξυγόνου. Για το λόγο αυτό, οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες, ζητούν να επανεξεταστούν οι εκθέσεις για το θάνατο αυτών των δύο παιδιών και να μπει στο «κάδρο» η ασφυξία ως αιτία θανάτου. 

Συγκεκριμένα, στην έκθεση της Μαλένας υπάρχει μία σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου.

Στην Ίριδα Στην Ίριδα οι γιατροί βλέπουν ότι στον εγκέφαλο του μωρού υπάρχουν αλλοιώσεις από ανοξυγοναιμία. Πάλι έλλειψη οξυγόνου. 

Οι ιατροδικαστές ζητούν να εξεταστούν ξανά οι δύο εκθέσεις και να βρεθούν τα κοινά σημεία που υπάρχουν. Να μπει στο κάδρο των ερευνών και αυτή η αιτία θανάτου.

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει σημεία που μπορούμε να βρούμε κατά την ιατροδικαστική διερεύνηση. Πρέπει να δούμε το σύνολο της εικόνας αν μπαίνει στο κάδρο η ασφυξία. Πρέπει να δούμε το σύνολο των ευρημάτων. Φαίνεται ότι υπάρχει και το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο. Και τα ευρήματα στο πρώτο παιδί αλλά και τα ευρήματα του δεύτερου παιδιού, μέσα στις αιτίες θανάτου, υπάρχει προφανώς και η έλλειψη του οξυγόνου» είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι την μητέρα των παιδιών, αναλαμβάνει άλλος δικηγόρος και συγκεκριμένα ο Απόστολος Λύτρας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις