Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Τι λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος του 40χρονου φανοποιού για το φονικό

Πάτρα: Τι λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος του 40χρονου φανοποιού για το φονικό
photo αρχείου intime

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη πήρε από τον εισαγγελέα ο 40χρονος φανοποιός, που τα ξημερώματα της Δευτέρας φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 41χρονο συγχωριανό του, ο οποίος νωρίτερα είχε τρυπώσει παράνομα με μια καραμπίνα και ένα κλαδευτήρι στα χέρια στο χώρο του συνεργείου του στο Άνω Σούλι στην Πάτρα.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr για το φονικό στην Πάτρα ο δικηγόρος του 40χρονου φανοποιού, Άγγελος Στεργιόπουλος, ο 41χρονος από το καλοκαίρι του 2019 είχε αναπτύξει μια εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πελάτη του.

Τον προκαλούσε και του είχε κάνει πολλά πριν φτάσει στο σημείο να μπει παράνομα στο χώρο εργασίας του οπλισμένος κανονικά, έτοιμος για επίθεση. Ο πελάτης μου προσπάθησε να ξεφύγει από το μένος ενός ψυχασθενή, έναν ακραίο που ήθελε να να τον σκοτώσει. Όταν μετά την φωτιά που είχε βάλει πριν λίγους μήνες στο φανοποιείο, ο πελάτης μου έβαλε κάμερες, φαίνεται ξεκάθαρα εκείνος να πυροβολάει προς το χώρο, ενώ σε άλλες στιγμές είχε βάλει σημάδι τις κάμερες, τις τζαμαρίες, τα αυτοκίνητα. Για όλα αυτά τα περιστατικά είχαν γίνει μηνύσεις κανονικά στην αστυνομία. Η ασφάλεια έχει όλο το υλικό αυτό. Ακόμα και στα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κερδίσει ο πελάτης δεν έδειξε να τα λογαριάζει γιατί συνέχιζε τις ίδιες συμπεριφορές. Μέχρι και φωτογραφίες των παιδιών του πελάτη μου είχε πάρει και τις είχε καρφώσει δείχνοντας έτσι το μέχρι που μπορεί να φτάσει”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Άγγελο Στεργιόπουλο όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν ο 41χρονος, που όπως έχει καταθέσει ο πατέρας του εδώ και δυο χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είχε καταγγείλει τον φανοποιό στη διεύθυνση περιβάλλοντος.

Δεν ήταν μόνο κάτοικος του χωριού αλλά έμενε ακριβώς απέναντι από το φανοποιείο. Το 2015 είχε κάνει μια καταγγελία στη διεύθυνση περιβάλλοντος να ελέγξει το φανοποιείο αν τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους. Οι υπηρεσίες έλεγξαν τα πάντα και από την στιγμή που είδαν πως λειτουργούσαν όλα βάση τον προδιαγραφών δεν ενόχλησαν ποτέ ξανά τον πελάτη μου. Από τότε σταμάτησε να τον ενοχλεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019 που ξεκίνησε έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου. Ο πατέρας του κατέθεσε πως τα δυο τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε ακραίες συμπεριφορές. Ο ίδιος μάλιστα είχε πάρει κρυφά την καραμπίνα από το σπίτι του πατέρα του”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις