Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πελοπόννησος: Γιαγιά ψάχνει την 9χρονη εγγονή της – Σε ανάδοχη οικογένεια το παιδί

Πελοπόννησος: Γιαγιά ψάχνει την 9χρονη εγγονή της – Σε ανάδοχη οικογένεια το παιδί
Πηγή φωτογραφίας: peloponnisosnews.gr

Ένα οικογενειακό δράμα έρχεται στο φως και προκαλεί ρίγη συγκίνησης.
Γιαγιά αναζητά εδώ και δυο χρόνια την 9χρονη εγγονή της Σοφία – Εμμανουέλα.
Η μητέρα του παιδιού κρίθηκε ακατάλληλη και το παιδί δόθηκε πρώτα σε ίδρυμα και μετά σε ανάδοχη οικογένεια στην Κόρινθο.
Η γιαγιά του είχε πάρει την επιμέλεια αλλά δεν της αποκαλύπτουν τα στοιχεία της οικογένειας με την οποία ζει το παιδί.

Μια συγκλονιστική οικογενειακή τραγωδία έρχεται στο φως. Η γιαγιά ενός 9χρονου κοριτσιού αναζητά εδώ και δυο χρόνια την εγγονή της, την επιμέλεια της οποίας της είχε δώσει το δικαστήριο.

Το οικογενειακό δράμα της ηλικιωμένης γυναίκας φέρνει στο φως το peloponnisosnews.gr. Η κα Δέσποινα, γιαγιά της 9χρονης Σοφίας – Εμμανουέλα, απευθύνει δραματική έκκληση για να μπορέσει να βρει την εγγονή της, την οποία αναζητά εδώ και δυο χρόνια.

Το παιδί, μετά από την παραμονή του σε ίδρυμα της Αθήνας κατόπιν εισαγγελικής εντολής, δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια στην Κόρινθο. Η μητέρα του κρίθηκε ακατάλληλη για να έχει την επιμέλειά του, ενώ ο πατέρας του, που κατάγεται από τη Νιγηρία, έχει απελαθεί. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την προσωρινή επιμέλεια του μικρού κοριτσιού στην κα Δέσποινα.

Η Σοφία – Εμμανουέλα είναι το μεγαλύτερο από τρία αδέρφια. Το ένα αδερφάκι της βρίσκεται επίσης σε ίδρυμα της Αθήνας, ενώ το μικρότερο ζει με τη μητέρα τους. Η οποία, υπενθυμίζεται έχει κριθεί ακατάλληλη για να ζουν μαζί της τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της.

Από τη στιγμή που το δικαστήριο της έδωσε την προσωρινή επιμέλεια, η κα Δέσποινα προσπαθεί απεγνωσμένα να μάθει τα στοιχεία της ανάδοχης οικογένειας, με την οποία ζει η 9χρονη Σοφία – Εμμανουέλα στην Κόρινθο. Όπως είπε, όμως, στο peloponnisosnews.gr, το ίδρυμα όπου ήταν το παιδί πριν δοθεί στην ανάδοχη οικογένεια, αρνείται να της δώσει τα στοιχεία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, κανείς δεν γνωρίζει γιατί τα στοιχεία δεν δίνονται στη γιαγιά του παιδιού.

Η ίδια κάνει έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι, να την ενημερώσει αφού το μόνο που θέλει είναι να δει την 9χρονη εγγονή της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, την προσεχή Παρασκευή θα εξεταστεί από ειδικό πραγματογνώμονα το κατά πόσο είναι κατάλληλη ή όχι η ίδια η μητέρα για την κηδεμονία του παιδιού.

Πηγή: peloponnisosnews.gr

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις