Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πλημμύρες – Λάρισα: Βίντεο με ψάρια να κολυμπούν στα λασπόνερα μέσα στην πόλη

Πλημμύρες – Λάρισα: Βίντεο με ψάρια να κολυμπούν στα λασπόνερα μέσα στην πόλη

Η κακοκαιρία Daniel έφερε πλημμύρες και σαρωτικές καταστροφές στη Λάρισα. Τη νέα θλιβερή καθημερινότητα αποτυπώνει ένα βίντεο στο TikTok με μεγάλα ψάρια να κολυμπούν στα λασπόνερα…

Οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν διαλύσει δεκάδες νοικοκυριά και στη Λάρισα, με τους κατοίκους των περιοχών που χτυπήθηκαν ανελέητα από την κακοκαιρία Daniel να συνεχίζουν τους απολογισμούς της καταστροφής. Τα λασπόνερα δεν έχουν φύγει από τους δρόμους. Είναι μάλιστα τέτοιο το ύψος τους, που ακόμα και μεγάλα ψάρια μπορούν να κολυμπήσουν όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που ανέβηκε στο TikTok.

Στη πόλη της Λάρισας οι κάτοικοι και ο δήμος συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να ολοκληρωθεί η άντληση των νερών που έχουν πλημμυρίσει στις συνοικίες της πόλης, με το σοβαρότερο πρόβλημα να παραμένει στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης.

Η συνοικία παραμένει πλημμυρισμένη με τις ποσότητες του νερού να είναι μεγάλες ενώ η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται μόνο με μηχανήματα βαρέως τύπου για την μεταφορά ανθρώπων. Στα χωριά του νόμου που έχουν πλημμυρίσει, οι κάτοικοι περιμένουν να πέσει η στάθμη του νερού για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ υπάρχουν ακόμη περιοχές που είναι αποκλεισμενες.

Οι περισσότερες περιοχές που έχουν πληγεί μετατράπηκαν σε τεράστιες λίμνες λάσπης, ενώ την ίδια ώρα απαρηγόρητοι είναι χιλιάδες κάτοικοι, που είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να παραδίδονται στα ορμητικά νερά.

Ειδικότερα, η υπερχείλιση του Πηνειού έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε πολλά σημεία στη Λάρισα. Στα νερά εντοπίζονται από νεκρά ζώα μέχρι και μεγάλα ψάρια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι βίντεο που ανέβασε στο TikTok κάτοικος της περιοχής, στο οποίο φαίνονται μεγάλα ψάρια να κολυμπούν κάτω από τα λασπόνερα.

@vagis1975

 

♬ sonido original – guitar_addiction

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις