Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρίγκιπας Κάρολος: Το αίτημα των Βρετανών αστυνομικών που… απέρριψαν οι Κρητικοί

Πρίγκιπας Κάρολος: Το αίτημα των Βρετανών αστυνομικών που… απέρριψαν οι Κρητικοί

Ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφτηκε την Ελλάδα και φαίνεται πως το καταχάρηκε. Ωστόσο «πίσω» από την επίσκεψη υπήρχε όπως είναι αναμενόμενο μια εξονυχιστική προετοιμασία για την ασφάλειά του.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος ήρθε, είδε, χόρεψε κρητικά και…. επέστρεψε στην Αγγλία. Σήμερα βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα παραλειπόμενο από την προετοιμασία της επίσκεψης.

Το αίτημα των Βρετανών

Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν ο Πρίγκιπας Κάρολος φτάσει στην Κρήτη.

Οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Πρίγκιπα της Ουαλίας τσέκαραν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Τότε ήταν που συνειδητοποίησαν ότι οι χορευτές που θα συμμετείχαν στο γλέντι θα ήταν ντυμένοι με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά. Και γιατί αυτό ήταν πρόβλημα; Μα γιατί οι χορευτές θα είχαν στη ζώνη τους το απαραίτητο… αξεσουάρ, το κρητικό μαχαίρι. Αυτό ήταν που προβλημάτισε τη φρουρά του Καρόλου κι έτσι οι Βρετανοί ζήτησαν αν γίνεται οι χορευτές να χορέψουν χωρίς το μαχαίρι.

«Άκυρο» από τους Κρητικούς

Ωστόσο, όπως αναφέρει το cretalive, η κρητική πλευρά αντέδρασε ρίχνοντας «άκυρο» στους Βρετανούς οι οποίοι αναδιπλώθηκαν. «Εμείς το προτείνουμε, αλλά αν η αφαίρεση των μαχαιριών από τη στολή των χορευτών προσβάλλει τον πολιτισμό σας, το συζητάμε» φέρεται να απάντησαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες οι κρητικοί χορευτές τελικά χόρεψαν με όλα τους τα αξεσουάρ…

Με πληροφορίες από cretalive

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις