Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρύτανης ΑΠΘ για κορονοπάρτι: Μπήκε μέσα φορτηγό με ποτά – Είναι ενήμερη η αστυνομία (vids)

Πρύτανης ΑΠΘ για κορονοπάρτι: Μπήκε μέσα φορτηγό με ποτά – Είναι ενήμερη η αστυνομία (vids)
Φωτογραφία Reuters

Για τα πάρτι που διοργανώνονται στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παρά τα μέτρα κατά της διασπορά του κορονοϊού, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (7/6) στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Ιδρύματος, Νίκος Παπαϊωάννου. Μέχρι το απόγευμα, όπως είπε, στον χώρο δεν βρίσκεται πολύς κόσμος, αλλά το βράδυ συρρέουν εκατοντάδες. 

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες κάθε φορά που γίνονται  στον χώρο του ΑΠΘ η αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει το πάρτι, καθώς η ιδιωτική εταιρία φύλαξης παρατηρεί κινητικότητα στους χώρους από τις 18.00 και μετά. Εξήγησε ότι αρχικά είναι λίγα άτομα αλλά μετά τις 23.00 το βράδυ συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την πόλη.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στο χώρο και δήλωσε πως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πρυτανικές αρχές είναι να βάλουν εμπόδια σε όσα σημεία μπορούν, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι σε κάποιες περιπτώσεις νεαροί σπάνε τα εμπόδια και μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο χώρο. Μάλιστα, o κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δοθεί στην αστυνομία τα στοιχεία των αυτοκίνητων. Σε μια περίπτωση οπού μάλιστα επρόκειτο για φορτηγό γεμάτο ποτά, οι υπεύθυνοι εντοπίστηκαν.

Πάνω από 3.000 άτομα, ηχοσυστήματα και… πυρσοί 

Υπενθυμίζεται ότι το αδιαχώρητο έγινε και το βράδυ του Σαββάτου παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό που βρίσκονται σε ισχύ. Χιλιάδες νέοι μαζεύτηκαν και έκαναν πάρτι μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Το ΑΠΘ, όπως αναφέρει το ThessToday, τείνει να μετατραπεί στο πιο «καυτό» σημείο της Θεσσαλονίκης, καθώς λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το συγκεκριμένο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης, χιλιάδες άτομα διασχίζουν την Εθνικής Αμύνης για να φτάσουν στο νέο τους «στέκι», στο Πανεπιστήμιο. Τα περίπτερα επίσης που βρίσκονται έξω από το ΑΠΘ φαίνεται πως κάνουν «χρυσές» δουλειές, καθώς επί ώρες δημιουργείται ουρά αναμονής για την προμήθεια αλκοόλ πριν ή και κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Δείτε φωτογραφίες:

Ηχοσυστήματα και… πυρσοί

Όπως φαίνεται και στα βίντεο του ThessToday.gr, οι νέοι δεν πτοούνται ούτε με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, υπενθυμίζοντας πως έως τώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τριπλή έρευνα για τα πάρτι στο ΑΠΘ. Μάλιστα, οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ και «χόρεψαν» τους χιλιάδες νέους μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή, ενώ ορισμένοι άναψαν και πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από thesstoday.gr και ΣΚΑΪ

Φωτογραφίες και βίντεο από thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις