Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στο Γάζι: Ποινικές διώξεις στον 36χρονο φυγόδικο πιστολέρο – Η κατάσταση των τραυματιών

Πυροβολισμοί στο Γάζι: Ποινικές διώξεις στον 36χρονο φυγόδικο πιστολέρο – Η κατάσταση των τραυματιών

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και οι τρεις τραυματίες του αιματηρού περιστατικού στο Γάζι με πυροβολισμούς να πέφτουν στη μέση του δρόμου.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε στον 36χρονο φυγόδικο που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, καθώς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 36χρονος αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα πάρει εξιτήριο για να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για να απολογηθεί, ή εάν ανακρίτρια και εισαγγελέας μεταβούν στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να του πάρουν απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στη χειρουργική κλινική με σοβαρό τραύμα στο γόνατο εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 35χρονος αστυνομικός, ενώ τις επόμενες ώρες οι γιατροί θα αποφασίσουν αν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πυροβολισμοί στο Γάζι: Πώς έγινε Φαρ Ουέστ

Ο 36χρονος φυγόδικος ήταν υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια επιχείρησης είδαν τον 36χρονο να σταματάει με το όχημά του σε κεντρικό δρόμο του Γαζίου, προκειμένου να αγοράσει έναν καφέ.

Ο 36χρονος βγαίνει από την καφετέρια και μπαίνει στο αυτοκίνητό του. Τότε οι αστυνομικοί αποφασίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και να συλλάβουν τον φυγόδικο. Εκείνος, όμως, δεν δίστασε να βγάλει όπλο και να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των αστυνομικών.

Η μία σφαίρα βρίσκει τον 35χρονο αστυνομικό, ενώ μία δεύτερη βρίσκει έναν 22χρονο άνδρα που εκείνη την ώρα περνούσε πίσω τους. Οι αστυνομικοί απαντούν στους πυροβολισμούς και τραυματίζουν τον δράστη και στη συνέχεια τον συλλαμβάνουν.

Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τους τρεις άνδρες και τους μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων οι σφαίρες έσκιζαν τον αέρα και καρφώνονταν σε αυτοκίνητα, καταστήματα, μέχρι και σε μπαλκόνια σπιτιών!

Ποιος είναι ο φυγόδικος

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, ο 36χρονος είναι παλιός γνώριμος των αρχών για υποθέσεις με ναρκωτικά και όπλα. Μάλιστα, ο ίδιος έχει καταδικαστεί για αδικήματα ληστείας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Τέλος, στα χέρια των αρχών βρίσκεται και η σύζυγος του 36χρονου φυγόδικου, καθώς σε έρευνα στο σπίτι του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε οπλισμός.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις