Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρέθυμνο: «Οδηγός σχολικού χτυπούσε με μίσος ΑμεΑ» – Μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό

Ρέθυμνο: «Οδηγός σχολικού χτυπούσε με μίσος ΑμεΑ» – Μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό
Ο αδερφός του θύματος στο Ρέθυμνο

Ανάστατο το Ρέθυμνο από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 30χρονου άντρα με ειδικές ανάγκες. Οδηγός σχολικού του επιτέθηκε μπροστά σε μικρούς μαθητές…

Ο ξυλοδαρμός στο Ρέθυμνο έχει κάνει άνω – κάτω στο Ρέθυμνο, με τους στενούς συγγενείς του άτυχου άντρα να ξεσπούν στην κάμερα και να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Ο οδηγός του σχολικού κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 30χρονο ΑμεΑ επειδή ο τελευταίος ακούμπησε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε το σχολικό. Τα όσα ακολούθησαν έβλεπαν μικροί μαθητές που εμφανίζονται σοκαρισμένοι. Κάποια από τα παιδιά μάλιστα, λένε τα τελευταία πρωινά στους γονείς τους, πως δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού του 30χρονου άνδρα με ειδικές ανάγκες, έξω από σχολικό συγκρότημα, στο χωριό Άδελε στο Ρέθυμνο, την περασμένη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου. Ο 30χρονος άντρας ακούμπησε ελαφρά με το αυτοκίνητό του το σχολικό λεωφορείο, με τον οδηγό να εξοργίζεται, σπεύδοντας προς το μέρος του και αφού του επιτέθηκε σε έξαλλη κατάσταση, εξαφανίστηκε, αφήνοντάς τον τρομοκρατημένο και χτυπημένο στο σημείο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου, ο οποίος φαίνεται πως προπονείται σε πολεμικές τέχνες, χτυπούσε με μίσος τον αβοήθητο 30χρονο, μπροστά στα μάτια παρευρισκομένων, οι οποίοι δεν προσπάθησαν καν να τον συγκρατήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο neakriti.gr ότι, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι συνοδοί των λεωφορείων «κάθονταν στην άκρη, χαχάνιζαν, κάπνιζαν και κοιτούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα». Ολόκληρο αυτό το τραυματικό γεγονός έχει αποτυπωθεί και στις ψυχές των μικρών παιδιών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο του σχολείου, όπου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φώναζαν και έκλαιγαν από φόβο, γι’ αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά στα αθώα μάτια τους.

Μάλιστα, μητέρα παιδιού που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό δήλωσε πως ο γιος της από εκείνη τη μέρα φοβάται να πηγαίνει στο σχολείο, και κοιτάζει συνεχώς την πύλη, από τρόμο μήπως αντικρίσει κάτι παρόμοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω οδηγός λεωφορείου καταφέρεται με επιθετικό τρόπο απέναντι σε κάποιον.

Ο αδελφός του θύματος, Αδαμάντιος Γερογιαννάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα παιδάκια μάς λένε ότι αυτός βρίζει συνεχώς και ξέρουμε ότι ο ίδιος οδηγός έχει κάνει το ίδιο περιστατικό με έναν ποδηλάτη».

Ο πατέρας του θύματος Μανόλης Γερογιαννάκης, προσπαθώντας να συγκρατήσει την εμφανή θλίψη του για την κατάσταση στην οποία υποβλήθηκε το παιδί του, δηλώνει ότι «έχω ένα παιδί πανέξυπνο, κοινωνικό, που έχει το αυτοκινητάκι του και πηγαινοέρχεται. Έκανε λίγο πίσω το αμάξι και ακούμπησε λίγο σε αυτό σημείο, και κατέβηκε από το λεωφορείο κι έκανε το παιδί μου και πήγε στο νοσοκομείο, αγνώριστο.

Με τόση δύναμη μπουνιές, το παιδί είχε εγχειριστεί στο μάτι και τώρα έχει πάθει πάλι ζημιά. Δε θέλει να βγει από το σπίτι, να σηκωθεί από το κρεβάτι, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και το σπίτι μας είναι σε πένθος μεγάλο».

Υπενθυμίζουμε ότι για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση στο θύμα και αναμένεται η σύλληψη του οδηγού από τις Αρχές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις