Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ροδόπη: Πυκνό χιόνι και κλειστά σχολεία – Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες [pics]

Ροδόπη: Πυκνό χιόνι και κλειστά σχολεία – Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες [pics]

Πανέμορφες εικόνες στη χιονισμένη Ροδόπη, λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα. Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του…

τις νυχτερινές ώρες στον ορεινό όγκο του νομού Ροδόπης, με αποτέλεσμα αρκετά χωριά να ντυθούν στα λευκά.

Λόγω της χιονόστρωσης και των συνεπαγόμενων κινδύνων στις μετακινήσεις των μαθητών, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά 8 δημοτικά σχολεία και 2 νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου Αρριανών δε λειτούργησαν σήμερα τα μειονοτικά σχολεία Κερασιάς, Κέχρου, Χλόης, Κύμης, Μυρτίσκης, Άνω Βυρσίνης και Εσοχής και τα νηπιαγωγεία Κύμης και Άνω Βυρσίνης.

Δείτε φωτογραφίες με τα λευκά τοπία στους οικισμούς Άνω Βυρσίνη, Κέχρο, Κερασιά και Χλόη, από τους φακούς των Σάκη Δάρρα και Κουρού Αχμέτ…

Μακεδονία: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες ήταν στις 10 το πρωί οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από τις ασθενείς χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Τα τμήματα των δρόμων, στα οποία οι οδηγοί χρειάζεται να τοποθετήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, είναι σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας τα εξής:

– Στον νομό Κιλκίς το τμήμα από το 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κασταντερής μέχρι τα Μεγάλα Λιβάδια.

– Στον νομό Πέλλας τα τμήματα από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και από το 8ο χλμ της επαρχιακής Κερασιάς έως το χιονοδρομικό Βόρας.

-Στον νομό Σερρών, τα τμήματα από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Άνω Βροντούς, έως την άνω Βροντού, όπως επίσης από το 24ο χιλιόμετρο έως το 28ο της επαρχιακής Σερρών- Λαϊλιά έως το χιονοδρομικό κέντρο.

– Στον νομό Χαλκιδικής, από το 1ο έως το 16 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αρναίας -Ταξιάρχη μέσω Χολομώντα.

Πηγή: inkomotini.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις