Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Αναβλήθηκε η δίκη του υπαστυνόμου για την άγρια επίθεση στον αστυνομικό διευθυντή

Ρόδος: Αναβλήθηκε η δίκη του υπαστυνόμου για την άγρια επίθεση στον αστυνομικό διευθυντή

Αναβλήθηκε η δίκη του υπαστυνόμου στη Ρόδο, ο οποίος τις προάλλες επιτέθηκε στο αυτοκίνητο και το γραφείο του αστυνομικού διευθυντή. Θα διεξαχθούν δύο ψυχιατρικές γνωματεύσεις για τον 47χρονο κατηγορούμενο υπαξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η δίκη του 47χρονου υπαστυνόμου Β’ στη Ρόδο αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη (03.06.2021) στις 12:00 το μεσημέρι, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (23.05.2021), ο υπαξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε με το δικό του αυτοκίνητο σε εκείνο του αστυνομικού διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Στη συνέχεια αφού έσπασε την είσοδο και το γραφείο του διευθυντή του με βαριοπούλα, απείλησε να τον σκοτώσει,. όντας οπλισμένος!

Ο υπαστυνόμος κατηγορείται πλέον για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία (βαριοπούλα), διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και εξύβριση.

Click4more: Ρόδος: Η αιτία πίσω από την άγρια επίθεση υπαστυνόμου στον διευθυντή του με όπλο και βαριοπούλα (video)

Ο κατηγορούμενος δήλωσε διά του συνηγόρου του πως ψυχικά είναι υγιής και δεν έχει αντίρρηση να εξεταστεί, καθώς το δικαστήριο επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να ελέγξει αν ο 47χρονος έχει μερικό καταλογισμό ή το ακαταλόγιστο ή μερικό καταλογισμό.

Ρόδος: «Κατέθεσα 5.000 ευρώ στον παθόντα…»

Δεδομένης της αυτεπάγγελτης κίνησης της διαδικασίας για την ακούσια νοσηλεία του κατηγορουμένου σε συνδυασμό με τον αυτοτελή ισχυρισμό για εντελή ικανοποίηση του παθόντος (σ.σ. κατέθεσε 5.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) και τον ισχυρισμό του θύματος ότι δεν γνωρίζει τη ζημιά ακόμη για να πει ότι ικανοποιήθηκε πλήρως, το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη κατ’ άρθρο 423 (για ισχυρότερες αποδείξεις).

Επίσης, προκειμένου να διεξαχθούν δύο ψυχιατρικές γνωματεύσεις στο πλαίσιο της ακούσιας νοσηλείας που ήδη έχει διαταχθεί, αλλά και να προσκομιστεί, επίσης, η ζημιά των παθόντων (σ.σ. διευθυντή και υπηρεσίας) ενόψει της πλήρους ικανοποίησης για την πρώτη πράξη.

Ρόδος: Υπαστυνόμος μαινόμενος  

Όταν ο 47χρονος υπαστυνόμος εισέβαλε στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή έφερε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, το υπηρεσιακό του πιστόλι με ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 12 στην γεμιστήρα, όντας απασφαλισμένο!

Αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από συναδέλφους του αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί στις 23 Μαΐου να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό, καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του…

Σε ό,τι αφορά στους λόγους της επίθεσης ο Αστυνομικός Διευθυντής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταθέσει ότι είχε διενεργήσει στο παρελθόν Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του 47χρονου μετά από οικονομικό έλεγχο που είχε διεξαχθεί στο AT Ρόδου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο σε επίπεδο ποινικού ελέγχου, ενώ σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου δεν έχει προκύψει κάτι το εξαιρετικά σοβαρό που να επιφέρει ανάλογη διοικητική ποινή.

Ο 47χρονος υπαστυνόμος φέρεται μάλιστα να έχει απειλήσει και τον Α’ Υποδιευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις