Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Η οικιακή βοηθός παραδέχθηκε σε γειτόνισσα ότι σκότωσε την ηλικιωμένη – Τι δηλώνει η ίδια στο newsit.gr

Ρόδος: Η οικιακή βοηθός παραδέχθηκε σε γειτόνισσα ότι σκότωσε την ηλικιωμένη – Τι δηλώνει η ίδια στο newsit.gr

«Εγώ την έπνιξα, εγώ την σκότωσα με το μαξιλάρι γιατί δεν με άφηνε να κοιμηθώ» είπε η 45χρονη οικιακή βοηθός στην πρώτη γυναίκα που συνάντησε μετά την δολοφονία της άτυχης ηλικιωμένης στις Καλυθιές της Ρόδου.

Συγκλονίζουν τα όσα λέει στο newsit.gr, η κ. Λευκοθέα από τη Ρόδο, η γυναίκα που έφτασε πρώτη στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης, λίγα λεπτά μετά τον θάνατό της από τα χέρια της οικιακής βοηθού.

«Βγήκα το πρωί και την είδα εδώ στην γειτονιά, την ρώτησα τι κάνει η 75χρονη και μας είπε ότι πέθανε. Μπήκα μέσα στο σπίτι και είδα την άτυχη γυναίκα ανάσκελα, την άγγιξα και ήταν ζεστή ακόμα, μόλις είχε γίνει. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον γιατρό, αλλά μέχρι να βγω έξω είχε έρθει η αστυνομία, την είχε καλέσει η ίδια. Την ρώτησα τι έγινε, πώς πέθανε και μου απάντησε “εγώ την έπνιξα, εγώ την σκότωσα με το μαξιλάρι γιατί δεν με άφηνε να κοιμηθώ“, κοιμόντουσαν μαζί. Σοκαριστήκαμε. Είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Φρόντιζε και άλλες γυναίκες εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Νωρίτερα σήμερα, η οικιακή βοηθός οδηγήθηκε το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο του νησιού, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Οι δικηγόροι της επικαλούνται τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και υποστηρίζουν ότι έχει μειωμένο έως ανύπαρκτο καταλογισμό.

Στην 45χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο, ενώ μετά από αίτημα των δικηγόρων της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μια ακόμα γυναίκα από την γειτονιά της άτυχης 75χρονης μιλώντας στο newsit.gr λέει ότι την ήξερε χρόνια την ηλικιωμένη. «Η οικιακή βοηθός πρέπει να είχε έρθει τον τελευταίο μήνα εδώ, πριν την πρόσεχε μια άλλη κοπέλα. Έδειχνε εντάξει άνθρωπος, την πρόσεχε, έδειχνε πρόσχαρη, μιλούσε, δεν φαινόταν να έχουν κάποιο πρόβλημα. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έγινε. Επίσης, η ίδια κάλεσε την αστυνομία», σημειώνει.

Η 45χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σχετίζεται με άλλους τρεις θανάτους ηλικιωμένος γυναικών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη δολοφονία μίας γυναίκας που φρόντιζε το 2011 στη Λέρο και σε άλλες δύο ηλικιωμένες που πρόσεχε φέτος στη Ρόδο, κάτι που νωρίτερα στο newsit.gr, ο γιος μιας εξ αυτών, είπε ότι δεν ισχύει για την μητέρα του.

Ρεπορτάζ: Σοφία Βαλσάμη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις