Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Ρόδος: Βρέθηκαν ζωντανά τα 3 ανήλικα αδέρφια που είχαν εξαφανιστεί – Συνελήφθη η μητέρα τους

Ρόδος: Βρέθηκαν ζωντανά τα 3 ανήλικα αδέρφια που είχαν εξαφανιστεί – Συνελήφθη η μητέρα τους

Αίσιο τέλος στις έρευνες για τα ανήλικα αδέρφια που είχαν εξαφανιστεί. Η Ρόδος στο επίκεντρο για μια υπόθεση που είχε προκαλέσει συναγερμό. Η μητέρα των παιδιών συνελήφθη…

Η εξαφάνιση των 3 παιδιών είχε προκαλέσει συναγερμό στην αστυνομία και στο Χαμόγελο του Παιδιού. Τα ανήλικα αδέρφια έμεναν σε δομή της Ρόδου, όταν τα ίχνη τους χάθηκαν μυστηριωδώς. 12 μέρες μετά εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους, μαζί με τη μητέρα τους που συνελήφθη. Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν εκείνη έδωσε κατευθύνσεις και ενορχήστρωσε σχέδιο για να πάρει τα παιδιά. Η Ρόδος περιμένει την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, με τα ανήλικα παιδιά να μεταφέρονται σε νοσοκομείο του νησιού, για προληπτικές εξετάσεις.

Εντοπίστηκαν μαζί με την μητέρα τους το πρωί, κοντά στον καταυλισμό Ρομά του Κορακόνερου, τα τρία ανήλικα παιδιά 13, 9 και 7 ετών που είχαν εξαφανιστεί από το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στις 14 Νοεμβρίου, στη Ρόδο.

Η μητέρα τους συνελήφθη από αστυνομικούς και για τα ανήλικα παιδιά, τα οποία αναζητούσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω σχετικών ανακοινώσεων, έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να επιληφθεί η Πρόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία παιδιά, διέμεναν με εισαγγελική διατάξη, στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο. Τα παιδιά φοιτούν σε δημοτικό σχολείο στην πόλη της Ρόδου. Είναι αδέλφια Ρομά ενώ η μητέρα τους που ήταν καταζητούμενη με ένταλμα σύλληψης, αφίχθη πρόσφατα στο νησί.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, με την μητέρα τους είχαν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μέσω τηλεφώνου του Παραρτήματος και πλέον αναμένεται να εξηγήσει αν ήταν εκείνη που τα πήρε.

Η εξαφάνισή τους έγινε αντιληπτή την 14:25 στις 13 Νοεμβρίου 2023, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι τα ανήλικα παιδιά πήραν μαζί τους προσωπικά τους αντικείμενα.

Στις 14.11.2023, ενημερώθηκαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και οι αστυνομικοί του ΑΤ Αερολιμένα Ρόδου, ενώ έρευνες διενεργούσε το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις