Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαντορίνη: Σοκάρουν οι εικόνες με τη νεκρή φάλαινα των 7 τόνων στο Ακρωτήρι – Λύθηκε το μυστήριο του θανάτου της [pics, vid]

Σαντορίνη: Σοκάρουν οι εικόνες με τη νεκρή φάλαινα των 7 τόνων στο Ακρωτήρι – Λύθηκε το μυστήριο του θανάτου της [pics, vid]

Η θάλασσα ξέβρασε τη φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα…

Οι εικόνες με τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη έκαναν το γύρο του διαδικτύου. O Δήμος Θήρας με συντονιστή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχώρησε χθες (11-04-2018) με επιτυχία στην περισυλλογή της νεκρής φάλαινας που ξεβράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου.

Το κήτος (φάλαινα φυσητήρας), βάρους άνω των 7 τόνων και μήκους 9 μέτρων, είχε εντοπιστεί σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Αδιάβατα, στην καλντέρα στο Ακρωτήρι.

Σύμφωνα με την κτηνιατρική έκθεση της νεκροψίας του ζώου, το κήτος, αρσενικού φύλου, βρισκόταν σε αποσύνθεση και έφερε μεταθανάτιες κακώσεις. Επιπλέον, ο θάνατος του όλα δείχνουν ότι προήλθε από παθολογικά αίτια.

Για την περισυλλογή χρησιμοποιήθηκε το πλοίο Νήσος Θηρασία (παντόφλα) καθώς και γερανοφόρο όχημα που είχε επιβιβασθεί για το σκοπό αυτό στο σκάφος. Η φάλαινα, με τη βοήθεια δυτών, δέθηκε με σχοινιά και σύρθηκε ανοιχτά πίσω από το Ασπρονήσι όπου ανελκύθηκε και τοποθετήθηκε στο Νήσος Θηρασία.

Οι εικόνες με τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη

«Είναι μια μεγάλη φάλαινα που την έβγαλε η θάλασσα έξω και δυστυχώς δεν την πήρε είδηση κανείς» λέει ο δύτης που έφτασε στο σημείο και συνεχίζει: «η αίσθηση είναι περίεργη μπροστά σε μια τέτοια εικόνα».

Το βίντεο από το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις