Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κω, κοντά στην Καρδάμαινα το επίκεντρο

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κω, κοντά στην Καρδάμαινα το επίκεντρο

Ο σεισμός στην Κω σημειώθηκε το απόγευμα και το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδάμαινας. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές και τραυματισμοί…

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:12 το απόγευμα και η Κως ταρακουνήθηκε, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν αναφορές για ζημιές και τραυματίες. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, με πολλούς κατοίκους του νησιού, να έχουν τηλεφωνήσει στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, για περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδάμαινας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 147,9 χιλιόμετρα.

Κάθε σεισμική δόνηση στο νησί ξυπνά σε πολλούς εφιαλτικές μνήμες από τον σεισμό του 2017. Στις 21 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, 6.7 Ρίχτερ προκάλεσαν δύο θανάτους, 120 τραυματισμούς και πολλές ζημιές στη Κω. Είχαν καταγραφεί 360 τραυματισμοί και στην Τουρκία. 

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στον θαλάσσιο χώρο 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Μπόντρουμ και 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κω. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ρόδο, στην Κάλυμνο, στη Λέρο, στην Ικαρία και στη Σάμο, καθώς και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στη Μαρμαρίδα και στις γειτονικές περιοχές της Αλικαρνασσού και της Κνίδου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις